Latest News

Δευτέρα 7 Απριλίου 2025

Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνα: Διαγραφούν τα χρέη δημοτών με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια


Σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να διαγράφουν χρέη δημοτών με 
κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια,  απαιτεί από την Κυβέρνηση να προχωρήσει...με ομόφωνη απόφασή του  το Δημοτικό Συμβούλιο  Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Πολλοί δημότες αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους εξαιτίας πολιτικών που συμπιέζουν το εισόδημά τους και τους οδηγούν στη φτωχοποίηση.

Την ίδια στιγμή η νομοθεσία επιβάλλει στους εργαζόμενους στην Οικονομική Διεύθυνση του Δήμου να προβαίνουν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (δεσμεύσεις ΑΦΜ, τραπεζικών λογαριασμών κ.α.) γιατί αν δεν το κάνουν κινδυνεύουν με πειθαρχικές διώξεις και καταλογισμούς.

Ταυτόχρονα οι μεγαλοοφειλέτες της πόλης έχουν τη δυνατότητα αξιοποιώντας τους νόμους να καθυστερούν τις πληρωμές τους και στο τέλος να μην φτάνει στα ταμεία του Δήμου ούτε ευρώ.

Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης πρέπει να μπορεί με αποφάσεις του να κρατά όρθια την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της.