Η 87χρονη Βασίλισσα Σόνια της Νορβηγίας εισήχθη στο νοσοκομείο την Δευτέρα του Πάσχα, μετά από επεισόδιο δύσπνοιας... όπως ανακοίνωσε το παλάτι.
Η μονάρχης μεταφέρθηκε με ιατρικό ελικόπτερο στο Εθνικό Νοσοκομείο του Όσλο, αφού παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο βασιλικό σαλέ στο Sikkilsalen, όπου περνούσε τις πασχαλινές διακοπές με τον σύζυγό της, τον Βασιλιά Χάραλντ — τον γηραιότερο εν ενεργεία μονάρχη της Ευρώπης, επίσης 87 ετών.
Το παλάτι ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ότι η Βασίλισσα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και βρίσκεται πλέον σε ανάρρωση.
Η πρόσφατη αυτή νοσηλεία έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά από την τοποθέτηση βηματοδότη, τον Ιανουάριο, λόγω κολπικής μαρμαρυγής — μια μορφή ταχυκαρδίας και αρρυθμίας. Σύμφωνα με το παλάτι, η επέμβαση τότε είχε στεφθεί με επιτυχία.
Η Βασίλισσα δεν αναμένεται να επιστρέψει στα επίσημα καθήκοντά της αυτή την εβδομάδα, δήλωσε το Νορβηγικό Παλάτι. Ωστόσο πανικό προκάλεσε το γεγονός ότι στη μέση της ζώνης prime time, ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός ανακοίνωσε τον θάνατο της βασίλισσας Σόνια.
Η δήλωση της δημόσιας τηλεόρασης
«Αυτό είναι ένα πολύ ατυχές λάθος και λυπούμαστε βαθύτατα για το περιστατικό. Ζητήσαμε συγγνώμη απευθείας στο Παλάτι αλλά και από τους τηλεθεατές μας».
Ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Χάακον, έκανε μια σπάνια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με την κατάσταση της υγείας της μητέρας του γράφοντας «Πιστεύω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας όταν επιλέγεται μια επείγουσα μεταφορά με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Η βασίλισσα έχει λάβει εξαιρετική θεραπεία και οι γιατροί έχουν εξαιρετικές ικανότητες. Ευτυχώς, καμία από τις εξετάσεις δεν αποκάλυψε κάτι σοβαρό».
