Latest News

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2025

Θεσσαλονίκη: Σε 37χρονο οι νεφροί του 3χρονου Άγγελου - Πανελλήνια συγκίνηση για το βασανισμένο αγοράκι


Οι νεφροί του 3χρονου Άγγελου, ο οποίος κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μετά τον άγριο ξυλοδαρμό, θα μεταμοσχευθούν  σε έναν... 37χρονο άνδρα.

Μετά την απόφαση της γιαγιάς του μικρού Άγγελου να δωρίσει τα όργανά του, το πρωί έγινε στο ΠΑΓΝΗ η λήψη της καρδιάς η οποία μεταφέρθηκε στο Βερολίνο ενώ οι νεφροί μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου έφθασαν το μεσημέρι.

Όπως έγινε γνωστό από το νοσοκομείο, η μεταμόσχευση αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Οι γιατροί του Ιπποκρατείου έχουν αναφέρει ότι η μεταμόσχευση νεφρών μικρού παιδιού σε ενήλικα είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Οπως έχει γίνει ήδη γνωστό η καρδιά θα μεταφερθεί για μεταμόσχευση στο Βερολίνο.

Ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης (4/2) , η διαδικασία της λήψης των οργάνων του μικρού Άγγελου, του 3χρονου αγοριού που κακοποιήθηκε βάναυσα. Ειδικότερα,  αφού έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, μετά τη σχετική απόφαση των παππούδων και της θείας του μικρού αγοριού, ομάδες γιατρών έφτασαν στο Ηράκλειο προκειμένου να παραλάβουν την καρδιά και τους νεφρούς του Άγγελου.

Νωρίς το πρωί στο νοσοκομείο Ηρακλείου εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων του μικρού Άγγελου, οι γιατροί κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αγοριού που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή.

«Ενός λεπτού σιγή» από τις χειρουργικές ομάδες, ως ελάχιστος φόρος τιμής, στο μικρό Άγγελο, που χάρισε ζωή σε ασθενείς συνανθρώπους μας. Θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση, στη ΜΕΘ Παίδων και σε όλο το προσωπικό του Πα.Γ.Ν. Ηρακλείου, όπως επίσης και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών του Ηρακλείου, για την άριστη συνεργασία. Απέραντος σεβασμός προς τη γιαγιά του μικρού αγοριού για την απόφαση της δωρεάς. Ευελπιστούμε η πράξη της αυτή να απαλύνει τον ανείπωτο πόνο της», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί το δράμα με πρωταγωνιστή τον 3χρονο Άγγελο από το Ηράκλειο, που «έσβησε» μετά τη βάναυση κακοποίησή του. Σύμφωνα με το cretalive, η σορός του θα μεταφερθεί με το πλοίο της γραμμής στην πρωτεύουσα, όπου και θα γίνει η κηδεία του μέσα σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού.

Για εννιά μέρες οι γιατροί στο ΠΑΓΝΗ κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για το τρίχρονο αγοράκι, ελπίζοντας σε ένα θαύμα. Δυστυχώς, όμως, η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη και ο μικρός Άγγελος ήταν εγκεφαλικά νεκρός, ως αποτέλεσμα του άγριου ξυλοδαρμού που υπέστη, ενώ η 26χρονη μητέρα του και ο 44χρονος σύντροφός της βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό.