Στην κρίση των μελών του Κινήματος Δημοκρατίας θα τεθεί και το λογότυπο του κόμματος, αποκάλυψε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο φόρουμ του... Οικονομικού Ταχυδρόμου.
Σημείωσε ότι ήδη υπάρχει πρόσκληση να κατατεθούν ιδέες και τόνισε με νόημα ότι θα είναι «πολύ πιο φθηνό και καλύτερο από το λόγκο του μετρό Θεσσαλονίκης».
Ξεκαθάρισε ότι πιστεύει στη συμμετοχική δημοκρατία και πως η κρίση της βάσης είναι σεβαστή, αποκαλύπτοντας ο ίδιος δεν ψήφισε το όνομα του κόμματος (Κίνημα Δημοκρατίας), αλλά έκανε δεκτή τη γνώμη των μελών.
Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα με τους μηχανισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που συγκαλύπτουν υποθέσεις όπως τα Τέμπη και οι υποκλοπές.
Χαρακτήρισε δε «φυσιολογική εξέλιξη η παρουσία του στην πολιτική ζωή της χώρας και η ίδρυση του νέου κόμματος», λέγοντας ότι ο κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος από τα παλαιά πολιτικά σχήματα.
«Οι πολίτες μπορούν να μας εμπιστευτούν για μία σειρά από θέματα, όπως ο περιορισμός της σπατάλης στο κράτος» πρόσθεσε.
Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι το κόμμα του δεν είναι «απάντηση» στον ΣΥΡΙΙΖΑ, αλλά άφησε αιχμές κατά της Κουμουνδούρου. «Δεν έχει ξαναγίνει να αποκλειστεί ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος και οι εκλεγμένοι σύνεδροι, είναι αντιδημοκρατικά πράγματα. Σε άλλες χώρες θα είχε παρέμβει το ανώτατο δικαστήριο. Καταλύθηκαν συνταγματικά δικαιώματα. Υπάρχουν απολύτως θεσμικά όρια στη λειτουργία ενός κόμματος, δεν είναι ανεξέλεγκτα τα κόμματα» επισήμανε με αιχμηρό τρόπο, ενώ υπογράμμισε για τη γενικότερη κατάσταση ότι «δεν μπορεί τα κόμματα σήμερα να στήνονται με υλικά της δεκαετίας του ’70. Το κόμμα είναι ο λαός του. Υπάρχει κρίση στην πολιτική αντιπροσώπευση».
Αναφερόμενος ειδικά στο πολιτικό σύστημα είπε ότι «πρέπει να βγει το αμαρτωλό πολιτικό χρήμα και να αλλάξει το αρχηγοκεντρικό σύστημα της λίστας υποψηφίων, διότι χρειάζεται να αποφασίζει η βάση. Δεν ήθελαν αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως να υπάρχει ασυμβίβαστο επαγγελματικού στελέχους και πολιτικού στελέχους και να αποφασίζει η βάση τους υποψήφιους βουλευτές και ευρωβουλευτές» πρόσθεσε με νόημα.
Τάχθηκε δε υπέρ του ασυμβίβαστου υπουργών και βουλευτών.