Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή σήμερα Πέμπτη μεταξύ του προέδρου Κώστα Τασούλα και της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, για την υπόθεση του αστυνομικού που κακοποιούσε τα... παιδιά του.
Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας συνομιλούσε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, παραθέτοντας το χρονικό της υπόθεσης αναφορικά με την εμπλοκή της Βουλής. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης όμως, στον χώρο βρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που παρενέβη κατηγορώντας τον κ. Τασούλα για συγκάλυψη.
Κωνσταντοπούλου: Τον καλύπτετε τόσα χρόνια. Του είχαν πάρει το όπλο από τον Φλεβάρη του 23 και τον καλύπτετε.
Τασούλας: Το όπλο του αφαιρέθηκε για αγχώδη συμπεριφορά. Όχι για ασέλγεια. Δεν έγραφε ο ψυχίατρος για ασέλγεια. Δεν κάλυπτα κανέναν.
Κωνσταντοπούλου: Οφείλατε να ελέγχετε τους φακέλους των αστυνομικών.
Τασούλας: Το κάνουμε. Ελέγχουμε τους φακέλους αλλά όταν ανέλαβα πρόεδρος βρήκα στην Βουλή αστυνομικούς των οποίων ο φάκελος θεώρησα ότι είχε ελεγχθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις.
Κωνσταντοπούλου: Τον καλύπτετε βρώμικα.
Τασούλας: Βρώμικη είναι η δική σας συμπεριφορά.
Κωνσταντοπούλου: Θα έπρεπε να ντρέπεστε.
Τασούλας: Όχι, εσείς έπρεπε να ντρέπεστε.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός ήρθε στη Βουλή αρχές του 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι τα στοιχεία του φακέλου του θα έπρεπε να προβληματίσουν τους αρμόδιους και να μην εγκρίνουν την τοποθέτησή του στη Βουλή. Σύμφωνα με τον ίδιο, από όταν ανέλαβε καθήκοντα, οι φάκελοι των αστυνομικών του κοινοβουλίου ελέγχονται διεξοδικά. «Αν ήμουν εγώ δεν θα τον έφερνα ποτέ» είπε ο ίδιος.
Πώς εντάχθηκε στη φρουρά της Βουλής ο αστυνομικός που κακοποιούσε τα παιδιά του
Όπως ανέφεραν στη LiFO τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου κοινοβουλευτικές πηγές, το αίτημα για τη μετάθεση του αστυνομικού στη φρουρά της Βουλής, κατατέθηκε στις 19/01/2019. Τελικά, ο αστυνομικός τοποθετήθηκε στη θέση που διατηρούσε έως σήμερα τον Μάρτιο του 2019. Εις βάρος του τότε υπήρχαν τρεις υποθέσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων, τα οποία είχαν κριθεί από το 2002 και του είχαν επιβληθεί χρηματικά πρόστιμα. Ως πιθανότερο σενάριο, θεωρείται ο συγκεκριμένος αστυνομικός να τοποθετήθηκε στη θέση αυτή με την ιδιότητα του πολύτεκνου, σε συνδυασμό με την οικονομική του κατάσταση, χωρίς να ελεγχθεί εξονυχιστικά ο φάκελός του.
Του είχε αφαιρεθεί το όπλο - Η συμπεριφορά του ήταν «απότομη»
Όσον αφορά στη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Βουλή και τις καταγγελίες πως η συμπεριφορά του ήταν «απότομη», αυτό δεν είχε καταγραφεί σε κάποια έγγραφη αναφορά, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.
Αντίθετα, τονίζεται πως από τον συγκεκριμένο αστυνομικό είχε αφαιρεθεί το όπλο, μετά από εισήγηση των ψυχιάτρων της ΕΛ.ΑΣ. καθώς είχε κριθεί πως πάσχει από αγχώδη διαταραχή. Σε ανάλογες περιπτώσεις, το όπλο αφαιρείται διότι ο πάσχων ενδέχεται να βλάψει τον εαυτό του και τους άλλους. Επισημαίνεται επίσης πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός υπηρετούσε στο προαύλιο της Βουλής των Ελλήνων, στην εξωτερική φρούρηση του κοινοβουλίου.