Τις απόψεις τους πάνω σε 4+1 θεματικές ενότητες αντάλλαξαν οι 4 υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή προέδρου, Απόστολος Γκλέτσος, Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος, Νικόλας Φαραντούρης. Το ντιμπέιτ φιλοξένησε η ΕΡΤ με τις ερωτήσεις να απευθύνουν οι...
δημοσιογράφοι Απόστολος Μαγγηριάδης και Χριστίνα Βίδου για τι ενότητες Οικονομία, κλιματική κρίση, εξωτερική πολιτική και κράτος, ενώ στην τελευταία ενότητα, οι υποψήφιοι παρουσίασαν τους βασικούς άξονες των προτάσεών τους και έθεσαν τις ερωτήσεις τους στους άλλους υποψηφίους.Παρά την εικόνα που επικρατεί σήμερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, η τηλεμαχία φάνηκε να κεντρίζει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών καθώς ο κ. Μαγγηριάδης ενημέρωσε δύο φορές ότι το χασταγκ #ντιμπέιτ ήταν πρώτο στο Χ (πρώην τουίτερ).
Κατά τη δίωρη διαδικασία (2 ώρες και ένα τέταρτο για την ακρίβεια) οι 4 κινήθηκαν σε κλίμα μιας ήπιας πολιτικής συζήτησης, εικόνα που είχε καιρό να εκπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έλειψαν οι πάσες, στις μεταξύ τους ερωτήσεις, ενώ το κλίμα άρχισε να θερμαίνεται κατά την δεύτερη ώρα όταν άρχισαν να καταγράφονται περισσότερες αιχμές στις ερωτήσεις μεταξύ των υποψηφίων.
Ειδικότερα, τα αίματα «άναψαν» κυρίως σε περιπτώσεις που ο Σωκράτης Φάμελλος επιχείρησε να στριμώξει τον βασικό του αντίπαλο Παύλο Πολάκη, πχ με την ερώτηση για τη στάση του στο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπου ο βουλευτής Χανίων υπερασπίστηκε τη θέση του, ή στην ερώτηση γιατί δεν ψήφισε στην Κεντρική Επιτροπή το πόθεν έσχες ως κριτήριο για την έγκριση υποψηφιότητας στις εσωκομματικές εκλογές. Κάτι που ο βουλευτής Χανίων διέψευσε.
Οι επιθέσεις πάντως κατευθύνθηκαν προς τα έξω, δηλαδή εκτός ΣΥΡΙΖΑ, προς τον Στέφανο Κασσελάκη, κυρίως από τον Παύλο Πολάκη (για το Μάτι, για το πόθεν έσχες και τις οφσόρ, για την κομματική πειθαρχία στο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια). Αλλά και από τον Απόστολο Γκλέτσο όταν ρωτήθηκε για το Συνέδριο, και σημείωσε ότι επί ένα χρόνο ο πρώην πρόεδρος δεν παρήγαγε καμία πολιτική και δεν έκανε καμία πολιτική δήλωση, και σε σχέση με τη στάση του στο Συνέδριο, είπε «δεν μας έκανε την τιμή να μπει μέσα».
Ξεχώρισαν οι Πολάκης και Φάμελλος με τον πρώτο να είναι πιο πληθωρικός και διεξοδικός στην παρουσίαση των θέσεών του με τον Σωκράτη Φάμελλο να αναλαμβάνει το ρόλο της υπεράσπισης πολιτικών και κεντρικών αξιακών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.