Latest News

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024

Πως έκαναν τις «χρυσές» δουλειές το ζεύγος Μυλωνάκη – Μεσσαροπούλου;



 «Οσμή σκανδάλου» στην αυλή του Μαξίμου με τις μπίζνες της 
οικογένειας στο χώρο της Υγείας...

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι αμείλικτοι σε ζητήματα ηθικής τάξεως, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης δείχνει να εξελίσσεται σε «αγκάθι» για το πρωθυπουργικό περιβάλλον, αφού τα μαντάτα δεν είναι καλά για τον ίδιο τον υφυπουργό και τη σύζυγό του  Κωνσταντίνα (Τίνα) Μεσσαροπούλου, ειδικά σε ζητήματα διαφάνειας.

Οι πληροφορίες ήρθαν να μας πουν ότι υπάρχει ένα πολύ θολό τοπίο γύρω από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της κυρίας Μεσσαροπούλου, ειδικά σε ό,τι αφορά διαδικασίες αναθέσεων έργων στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΑΕ (ΚΕΤΕΚΝΥ ΑΕ) και όχι μόνο. Αναθέσεις που  γεννούν πολλά ερωτήματα…

Το νόμιμο και το ηθικό

Ψάξαμε λοιπόν και διαπιστώσαμε ότι κατά διαβολική σύμπτωση η ίδρυση επιχειρήσεων και οι δραστηριότητες στον χώρο της επικοινωνίας από τη γνωστή δημοσιογράφο, σύζυγο του υφυπουργού, συμπίπτουν με την περίοδο ανάληψης καθηκόντων του Γιώργου Μυλωνάκη από την περίοδο που ήταν δίπλα στον πρόεδρο της ΝΔ,
αλλά και μετέπειτα που ο κ. Μητσοτάκης εκλέχτηκε πρωθυπουργός.

Η κυρία Μεσσαροπούλου  στις 8 Νοεμβρίου 2018 ιδρύει ατομική επιχείρηση με έδρα την οικία τους στη Βούλα, ασχολούμενη με τις δημόσιες σχέσεις. Στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 ιδρύει και δεύτερη εταιρεία, έχοντας την ίδια έδρα, την κατοικία τους στη Βούλα, όπου η ίδια είναι η  βασική μέτοχος (99%) και η Ειρήνη Μυλωνάκη, συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού τού υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, ετερόρρυθμο έλος με 1%. Μέχρις εδώ τίποτα παράνομο.

Εισοδήματα εκτός πόθεν έσχες;

Όμως ό,τι δεν είναι παράνομο δεν είναι και ηθικό. Αυτές οι εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένες να δημοσιοποιούν στο ΓΕΜΗ τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματά τους, ενώ επιτρέπεται πολλά από τα έξοδα του μετόχου να καταχωρίζονται ως έξοδα της εταιρείας, αποφεύγοντας έτσι τη φορολόγηση των πραγματικών εισοδημάτων. Πρακτικά, δηλαδή, αυτές οι μορφές εταιρειών έχουν τη δυνατότητα να μην εμφανίζουν τα οικονομικά τους στοιχεία στις δηλώσεις πόθεν έσχες. Κι αυτό βεβαίως είναι τεράστιο ηθικό ζήτημα διαφάνειας για τον κ. Μυλωνάκη, πρόσωπο που ασκεί εξουσία και μάλιστα μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, βρισκόμενος δίπλα στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η οικογένεια «σαρώνει» στον χώρο της Υγείας

Πάμε τώρα στις δραστηριότητες της οικογένειας στον χώρο της Υγείας. Το 2019 ένα άλλο πρόσωπο της οικογένειας, ο γυναικολόγος Παντελής Μεσσαρόπουλος, αδελφός της συζύγου του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργου Μυλωνάκη, αναλαμβάνει μετά από πρόταση του τότε υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕΤΕΚΝΥ ΑΕ) για τη βελτίωση των οικονομικών στον χώρο της Υγείας με το νέο σύστημα κοστολόγησης DRG.

Εντελώς συμπτωματικά, όλη η οικογένεια της δημοσιογράφου δραστηριοποιείται στον χώρο της Υγείας. Ο πατέρας Μεσσαρόπουλος (πεθερός του υφυπουργού Μυλωνάκη) είναι παιδίατρος, ο θείος ακτινολόγος και ο αδελφός γυναικολόγος. Μέχρις εδώ τίποτα περίεργο.

Σκιές στις αναθέσεις των έργων

Επί των ημερών, λοιπόν, του γαμπρού του Μυλωνάκη στο ΚΕΤΕΚΝΥ και συγκεκριμένα πέρσι, το 2023, η εταιρεία DSS HELLAS ΙΚΕ, η οποία ιδρύθηκε μόλις το 2021 με πολύ μικρό κεφάλαιο, αναλαμβάνει έργο αξίας 750.000 ευρώ. Από την περιγραφή τού έργου παρατηρείται ότι το υποέργο Ελέγχου Προόδου, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, ανατέθηκε σε μια σύμπραξη τριών αναδόχων:

  1. PwC BUSINESS SOLUTIONS ΑΕ
  2. ACCURATE HEALTH ΑΕ
  3. DSS HELLAS ΙΚΕ.

Όμως σταθείτε. Η τρίτη εταιρεία, η DSS HELLAS ΙΚΕ, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως θα διαπιστώσετε… Ιδρύθηκε στα τέλη του 2021, από τον Θεόδωρο Τσούκα (Ted Tsoukas) με μετοχικό κεφάλαιο 100 ευρώ παρακαλώ! Απασχολεί 3 άτομα προσωπικό, μια γραμματέα και δυο τεχνικούς υπολογιστών.

Η εταιρεία των 100 ευρώ με τρεις υπαλλήλους

Κατά διαβολική σύμπτωση το 2023, χρονιά που ξεκίνησε να τρέχει η σύμβαση, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας σπάει ταμεία στο 1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι 750.000 ευρώ προέρχονται από το ΚΕΤΕΚΝΥ του κ. Μεσσαρόπουλου, αδερφού της κυρίας Τίνας. Τα παραπάνω μπορεί κάποιος να τα βρει εύκολα, διότι έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Πριν από αυτή τη σύμβαση, το 2022, η DSS HELLAS ΙΚΕ αναλάμβανε κάποια πολύ μικρά έργα για υπηρεσίες της στο ΚΕΤΕΚΝΥ της τάξης των 3.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Αλλά το 2023, ως εκ θαύματος, οι απολαβές εκτοξεύτηκαν με το έργο των 750.000 ευρώ, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Μια εταιρεία των 100 ευρώ με τρία άτομα προσωπικό να παίρνει τόσο μεγάλες δουλειές δίπλα σε μεγαθήρια όπως η PwC και η ACCURATE HEΑLTH δεν είναι κάτι σύνηθες.

Έρχεται λοιπόν το ερώτημα: Πώς επιλέχθηκε ως ανάδοχος του έργου;

paraskhnio.gr