Latest News

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Παγκόσμια κατακραυγή για την επίθεση του Ισραήλ στο UNIFIL – Κοινό ανακοινωθέν από 40 χώρες, ο IDF συνεχίζει να χτυπά τον Λ

 


Πάνω από 40 χώρες διατύπωσαν με κοινό ανακοινωθέν τους την «πλήρη» υποστήριξή τους στην Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL/FINUL) και προέτρεψαν στην προστασία των μελών των ειρηνευτικών αυτών δυνάμεων, μετά τις επιθέσεις του στρατού του Ισραήλ.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες τραυμάτισαν πέντε μέλη της αποστολής, σε διαφορετικά χτυπήματα, μέσα σε σε 48 ώρες, κάτι που έχει προκαλέσει οργή, ιδίως στην Ευρώπη και δη στην Ιταλία.

«Καλούμε όλα τα μέρη της σύγκρουσης να σεβαστούν την παρουσία της UNIFIL/FINUL, η οποία συνεπάγεται την εγγύηση της ασφάλειας και της ασφάλειας όλων των εργαζομένων της, ανά πάσα στιγμή», έγραψαν 34 χώρες που συνεισφέρουν σε αυτή τη Δύναμη του ΟΗΕ στην οποία προστέθηκαν έξι άλλα κράτη, σύμφωνα με επιστολή που αναρτήθηκε στον twitter της πολωνικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη.

Πέντε κυανόκρανοι τραυματίστηκαν σε 48 ώρες, σύμφωνα με την UNIFIL/FINUL, η οποία κατηγόρησε τα ισραηλινά στρατεύματα ότι πυροβόλησαν «επανειλημμένα» και «σκόπιμα» ενάντια στις θέσεις τους, προκαλώντας κύμα διεθνών επικρίσεων κατά του Ισραήλ σε διπλωματικό και όχι μόνο επίπεδο.

Χτυπάει χωριά και τοπικές αγορές το Ισραήλ

To Ισραήλ την ίδια ώρα, όχι μόνο… κωφεύει, αλλά συνεχίζει να σφυροκοπά αδιάκοπα τον νότιο Λίβανο και αυτή τη φορά αδιακρίτως.

Χθες το απόγευμα, χτύπησαν κεντρική αγορά στην περιοχή Ναμπαντίγια, τραυματίζοντας αρκετούς.

Την ίδια ώρα, χτύπησε σε τρία χωριά στον Λίβανο, με απολογισμό τουλάχιστον 15 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

«Ένας βομβαρδισμός του ισραηλινού εχθρού στο Μααϊσρα», ένα σιιτικό ορεινό χωριό με πλειοψηφία κατοίκων Χριστιανούς, βόρεια της Βηρυτού, σκότωσε «εννέα άτομα και τραυμάτισε άλλους 15», τόνισε το υπουργείο.

«Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν» σε ένα άλλο «ισραηλινό εχθρικό πλήγμα» στο Μπάρζα, ένα σουνιτικό χωριό που βρίσκεται στην περιοχή Σούφ νότια της πρωτεύουσας.