Latest News

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Έγκλημα στα Τέμπη: Ολοταχώς για sold out η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο – Έχουν μείνει μόνο 5.000 εισιτήρια

 


Κατάμεστο θα είναι το Καλλιμάρμαρο Στάδιο την επόμενη Παρασκευή (11/10), στη συναυλία μνήμης για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, που διοργανώνει ο «Σύλλογος ατόμων πληγέντων δυστυχήματος Τεμπών 28-02-2023»...

Το sold out θεωρείται δεδομένο από την εταιρεία εισιτηρίων, καθώς από τα 42.000 εισιτήρια που βγήκαν στην κυκλοφορία, έχουν μείνει απούλητα μόλις 5.000 και πλέον οι ενδιαφερόμενοι θα δουν την κίτρινη ένδειξη στην πλατφόρμα, που σημαίνει «περιορισμένος αριθμός θέσεων».

«Λευκή σημαία» μετά τη διαμάχη του Νίκου Πλακιά με τη Μαρία Καρυστιανού

Η χθεσινή ανακωχή ανάμεσα στον Νίκο Πλακιά και στη Μαρία Καρυστιανού, αναμένεται να δρομολογήσει ακόμα μεγαλύτερη κίνηση στα εισιτήρια.

Ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στο μοιραίο τρένο, γνωστοποίησε το βράδυ της Πέμπτης πως βάζει τέλος στη διένεξη που ξεκίνησε απέναντι στην πρόεδρο του συλλόγου με αφορμή το αντίτιμο του εισιτηρίου, τονίζοντας πως κατέβασε την ανάρτηση που αφορούσε στα ασφαλιστικά μέτρα για τη διεξαγωγή της συναυλίας.

«Την ανάρτηση για τα ασφαλιστικά την κατέβασα. Διότι πολλά σχόλια ζήτησαν την συμφιλίωση και το να σταματήσω να ρίχνω και άλλο λάδι στην φωτιά. Πολλά ήταν πολύ συγκινητικά. Όποτε κάπου εδώ τέλος με αυτό το θέμα. Ας αποφασίσουν οι αρμόδιοι πως να γίνει και αν γίνει», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ.

«Όταν τραγουδήσεις, Θανάση, την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ τρία αστέρια θα εμφανιστούν»

Λίγη ώρα αργότερα κι αφού είχε γίνει γνωστό ότι το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε την έγκρισή του για τη διεξαγωγή της συναυλίας, ο Νίκος Πλακιάς προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτηση. Απευθυνόμενος προς τους καλλιτέχνες υπογράμμισε: «Βάλτε όσο πιο πολύ δύναμη μπορείτε στην φωνή σας να ακουστεί ως τον ουρανό» και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκδήλωση.

«Έμαθα ότι η εκδήλωση θα γίνει. Δέχομαι την απόφαση των αρμοδίων φορέων που πήραν την τελική απόφαση.

Θανάση Παπακωνσταντίνου

Σωκράτη Μάλαμα

Τανια Τσανακλίδου

Φοίβο Δεληβοριά

Κοινοί Θνητοί

Βάλτε όσο πιο πολύ δύναμη μπορείτε στην φωνή σας να ακουστεί ως τον ουρανό.

Κάπου εκεί όταν τραγουδήσεις Θανάση την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ τρία αστέρια θα εμφανιστούν.

Είναι τα παιδιά μας και θα χορεύουν.

Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου».

Ποιοι καλλιτέχνες συμμετέχουν

Τέσσερις τραγουδιστές και ένα συγκρότημα θα συμμετάσχουν στην πολυαναμενόμενη συναυλία μνήμης των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Ο Φοίβος Δεληβορίας, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Τάνια Τσανακλίδου και το συγκρότημα Κοινοί Θνητοί.#

Αναλυτικά η περιγραφή της συναυλίας, όπως αυτή αναφέρεται στη σχετική πλατφόρμα της Ticket Services.

«Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, διοργανώνει μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στις ψυχές της 28ης Φεβρουαρίου του 2023. Μία νύχτα μνήμης με την ευχή και την παράκληση να γίνουμε ένα μέσα από τη μουσική και την αλληλεγγύη, να μην ξεχάσουμε και να μην ξεχαστούμε...

Μες στην κοιλάδα των Τεμπών έσβησαν οι φωνές 57 ανθρώπων. Μια ανείπωτη τραγωδία που ο νους προσπαθεί να συλλάβει, χωρίς τέλος. Ενάμιση χρόνο μετά, οι συγγενείς μιλούν με τη φωνή των θυμάτων και ενώνονται μέσα από τον πόνο και την απουσία προσκαλώντας μας όλες και όλους να γίνουμε κι εμείς η φωνή των αδικοχαμένων.

«Ένα γίναμε οι άνθρωποι στον πόνο, ένα και στην αδιανόητη σιωπή που αφήνει η απουσία... ένα στο μούδιασμα που ακολουθεί τα γεγονότα, ένα στην ευθύνη που ακόμη ψάχνει να βρει τη θέση της... Ο Νόμος που ενώνει τις ψυχές μας είναι αυτός της Μουσικής. Με ευγένεια ας σταθούμε και με την ευχή η ένωσή μας να φτάσει τον ουρανό και τα άστρα του όλα. Για όσο ζούμε και βαδίζουμε επάνω στις ράγες της δικής μας διαδρομής η μνήμη των αγαπημένων είναι ορόσημο για την κάθε μέρα μας...»

Στη συναυλία αυτή δίνουν το «παρών» σπουδαίοι καλλιτέχνες μέσα από το απόθεμα της ψυχής και της αγάπης τους. Όλοι αφιλοκερδώς, με μοναδικό στόχο την εξύμνηση της ζωής και την τιμή όσων αποκλείστηκαν βίαια από αυτή.

Φοίβος Δεληβοριάς - Κοινοί Θνητοί - Σωκράτης Μάλαμας

Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Τάνια Τσανακλίδου

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

Μία βραδιά-προσκλητήριο, μία συναυλία ένωσης και ενθύμησης...

«Κανείς δε γύρισε πίσω... το γνωρίζουμε καλά.

Αλίμονο, για όσους συνεχίζουν ξεχνώντας και παραβλέποντας. Στο μέτρο του εφικτού και στον κόσμο που μας δόθηκε να ζούμε, αυτός ο αγώνας ας φέρει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά του τόπου».