Latest News

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Δίκη για το Μάτι: «Την ώρα που καίγονταν ζωντανοί η ηγεσία έκανε αναρτήσεις στα social media»


 Έξι χρόνια μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι, η δικαστική διερεύνηση δεν έχει ολοκληρωθεί σε β' βαθμό, αλλά όσα αποκαλύπτονται για ευθύνες, πράξεις και παραλείψεις των εμπλεκομένων που οδήγησαν στον θάνατο 104 ανθρώπων, προκαλούν... αποτροπιασμό.

Αυτές τις ημέρες διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη για το Μάτι και υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή, οι χειρισμοί της Πυροσβεστικής μπήκαν στο μικροσκόπιο των Αρχών. Η Μαρίνα Καρύδα, που βρίσκονταν στο Μάτι την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς, σε ανάρτησή της στα social media, παραθέτει φωτογραφίες του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής Τερζούδη στο ΕΣΚΕ, την ώρα που η δικηγόρος του στη δίκη υποστήριζε πως εκείνος την ώρα εκείνη δεν μετείχε στη σύσκεψη, αλλά βρισκόταν στο γραφείο του.

Η Μαρίνα Καρύδα, οι δύο κόρες της και η μητέρα της, βρίσκονταν στο εξοχικό τους στο Μάτι, όταν ξέσπασε η φωτιά στις 23 Ιουλίου του 2018. Η ίδια στην ανάρτησή της καταγγέλλει πως η δικηγόρος του κ. Τερζούδη κατέθεσε στη δίκη πως ο πελάτης της βρίσκονταν στο γραφείο του και δεν είχε καμία ενημέρωση για το τι συνέβαινε, ενώ στις φωτογραφίες απεικονίζεται στο ΕΣΚΕ μαζί με τους κ. Τόσκα και κ. Σκουρλέτη, κατά τη σύσκεψη στην οποία ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία.

«Στο Εφετείο στη δίκη για το Μάτι, η δικηγόρος του τότε αρχηγού της ΠΥ κ. Τερζούδη, με έντονο και επιθετικό ύφος προσπαθεί να αποδομήσει την κατάθεση του πραγματογνώμονα, προσπαθώντας να πείσει το δικαστήριο πως ο πελάτης της ήταν κλεισμένος στο γραφείο του και δεν ενημερώνονταν για το τι συνέβαινε», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή της.

«Όταν ο πραγματογνώμονας Δ Λιότσιος της έδειξε δυο φωτογραφίες που τον απεικόνιζαν εκείνη την ώρα στο ΕΣΚΕ μαζί με τους Τόσκα και Σκουρλετη, εκείνη άρχισε να φωνάζει πως οι φωτογραφίες δεν υπάρχουν στη δικογραφία και εγκατέλειψε την αίθουσα φωνάζοντας. Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο X στις 6.18 το απόγευμα, την ώρα οι άνθρωποι καίγονταν ζωντανοί, η ηγεσία έκανε αναρτήσεις στα social media!», ξεσπά.

Στη συνέχεια της ανάρτησής της, αναφέρει πως  «ο πραγματογνώμονας κατέθεσε πως ο τότε υπαρχηγός Β. Ματθαιόπουλος, (γνωστός για τις απειλές του προς τον πραγματογνώμονα που ηχογραφήθηκαν) είχε εισηγηθεί να εκκενωθεί η Κινέτα ενώ δεν έπραξε το ίδιο για το Μάτι. Ο δικηγόρος του Ματθαιόπουλου ισχυρίστηκε πως ο πελάτης του ουδέποτε εισηγήθηκε εκκένωση για την Κινέτα. Ο πραγματογνώμονας τον προέτρεψε να διαβάσει την κατάθεση του πελάτη του στον ανακριτή που παραδέχεται πως ο ίδιος το έπραξε. Η έδρα άρχισε να γελάει και η εισαγγελέας συμβούλεψε τον δικηγόρο προς όφελος του πελάτη του να σταματήσει τις ερωτήσεις», κατέληξε.