Latest News

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Sean Diddy Combs: Νέες αγωγές εναντίον του ράπερ - Ανάμεσά τους και ανήλικος


Τουλάχιστον μισή ντουζίνα νέες αγωγές κατατέθηκαν τη Δευτέρα κατά του μουσικού και παραγωγού Sean Diddy Combs, κατηγορώντας τον για σεξουαλική επίθεση κατά ανδρών, γυναικών και ενός ...16χρονου αγοριού.

Όλες οι αγωγές κατατέθηκαν ανώνυμα από τους ενάγοντες John Doe και Jane Doe στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Οι αγωγές κυμαίνονται σε ισχυρισμούς που σε ορισμένες περιπτώσεις περιλαμβάνουν βιασμό, σεξουαλική επίθεση και ναρκωτικά ποτών. Τουλάχιστον δύο από τις εικαζόμενες επιθέσεις έλαβαν χώρα στα White Partys της Combs μεταξύ 1998 και 2006. Και οι έξι ενάγοντες ζητούν αποζημίωση και τιμωρία.

Οι τελευταίες αγωγές αποτελούν μέρος ενός αναμενόμενου κύματος αγωγών εναντίον του Combs από τον δικηγόρο Tony Buzbee με έδρα το Χιούστον και τον συν-δικηγόρο Andrew Van Arsdale, οι οποίοι είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι εκπροσωπούσαν τουλάχιστον 120 φερόμενα θύματα του Combs, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων.

«Ο κ. Ο Combs και η νομική του ομάδα έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στα γεγονότα, στις νομικές υπερασπιστές τους και στην ακεραιότητα της δικαστικής διαδικασίας», δήλωσαν οι δικηγόροι του Combs στο CNN. «Στο δικαστήριο, η αλήθεια θα επικρατήσει: ότι ο κύριος Κομπς δεν έχει επιτεθεί ποτέ σεξουαλικά σε κανέναν – ενήλικα ή ανήλικα, άνδρα ή γυναίκα».

Ο Combs βρίσκεται επί του παρόντος υπό ομοσπονδιακή κράτηση καθώς περιμένει τη δίκη του για την απαγγελία του κατηγορητηρίου στη νότια συνοικία της Νέας Υόρκης για συνωμοσία εκβιασμού, εμπορία σεξουαλικών και μεταφορά για πορνεία. Ο ίδιος έχει δηλώσει αθώος.

Πριν από τη Δευτέρα, ο Combs αντιμετώπιζε ήδη πολλές αστικές αγωγές που τον κατηγορούσαν για μια σειρά σεξουαλικών παραπτωμάτων και άλλης παράνομης δραστηριότητας. Είχε προηγουμένως αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς.

Σε έναν ισχυρισμό, ο Combs φέρεται να επιτέθηκε σε έναν 16χρονο άνδρα σε ένα White Party στο Χάμπτονς το 1998. Ο ισχυρισμός αναφέρει ότι ο Combs «έδωσε εντολή στον John Doe να ρίξει το παντελόνι του και να εκτεθεί» «εξηγώντας ότι ήταν ιεροτελεστία του περάσματος και της διαδρομής για να γίνεις αστέρι, αλλά και ως ένας τρόπος για να αποδείξει τον εαυτό του».

Αυτός ο κατήγορος είπε ότι «τελικά αναγνώρισε ότι ο Combs τον επιτέθηκε σεξουαλικά από και μέσω της δύναμης και της επιρροής του πάνω στον John Doe επειδή ήξερε ότι ο John Doe ήθελε να γίνει σταρ».

Ένας δεύτερος John Doe υπέβαλε μήνυση εναντίον του Combs, ισχυριζόμενος ότι δέχτηκε επίθεση ενώ εργαζόταν ως ασφάλεια σε ένα White Party που είχε οργανώσει ο Combs το 2006. Η Doe ισχυρίζεται ότι ο Combs της έδωσε δύο αλκοολούχα ποτά γεμάτα ναρκωτικά προτού τον βάλουν μέσα σε ένα φορτηγό και τον επιτεθεί σεξουαλικά από Χτένες.

Ο Doe αναφέρει στην καταγγελία του ότι έφυγε από το κόμμα και είπε στο αφεντικό του τι συνέβη.

Σε μια τρίτη αγωγή, εναντίον του Combs, ένας John Doe ισχυρίζεται ότι χτυπήθηκε και του επιτέθηκε σεξουαλικά όταν έπεσε πάνω στον Combs και τους δύο σωματοφύλακές του μέσα στον αποθηκευτικό χώρο εμβληματικού πολυκαταστήματος της αλυσίδας στη Νέα Υόρκη το 2008.

Σε μια άλλη καταγγελία, μια 19χρονη φοιτήτρια που ταυτοποιήθηκε ως Jane Doe, είπε ότι αυτή και μια φίλη της προσκλήθηκαν σε μια φωτογράφιση και σε ένα «αποκλειστικό» after party στο ξενοδοχείο Combs το 2004. Σύμφωνα με την καταγγελία, Ο Combs έγινε «πιο επιθετικός» και «διέταξε τη φίλη της κυρίας Doe να του κάνει στοματικό σεξ, διαφορετικά θα τους σκότωνε και τους δύο».

Μια άλλη γυναίκα ενάγουσα ισχυρίζεται ότι αφού γνώρισε την Combs σε ένα μετά το πάρτι μουσικού βίντεο το 1995, άρχισε «απροσδόκητα» να τη φιλάει. «Αισθανόμενος άβολα και σύγχυση, ο Ενάγων του ζήτησε να επιβραδύνει, πιστεύοντας ότι ήταν εκεί για να μιλήσουν», αναφέρει η αγωγή. «Αντίθετα, ο Combs προχώρησε επιθετικά». Όταν η Jane Doe προσπάθησε να απομακρυνθεί, η Combs «την χτύπησε βίαια, χτυπώντας το κεφάλι της στον τοίχο και την έκανε να πέσει στο πάτωμα» και τη βίασε, σύμφωνα με τη μήνυση.

Μία από τις καταγγελίες, από έναν John Doe, αναφέρει ότι το 2021, παρακολούθησε ένα πάρτι στην κατοικία του Combs στη Νέα Υόρκη, όπου του σέρβιραν ένα αλκοολούχο ποτό.

«Τα αποτελέσματα του ποτού ήταν άμεσα και συντριπτικά», αναφέρει η καταγγελία.

Ο Doe δηλώνει ότι αποπροσανατολίστηκε και προσπάθησε να απομακρυνθεί από την κατάσταση. Στη συνέχεια θυμήθηκε ότι βρισκόταν σε ένα υπνοδωμάτιο και «παρά το γεγονός ότι γνώριζε αόριστα το περιβάλλον του, δεν μπορούσε να κινηθεί, να μιλήσει ή να αντισταθεί».

“Ο ενάγων ήταν παράλυτος – ένιωθε σαν να ήταν παγιδευμένος στο ίδιο του το σώμα”, αναφέρει η καταγγελία. «Θυμάται ξεκάθαρα ότι είδε τον Combs από πάνω του, γυμνό, σε ένα σημείο κατά τη διάρκεια του
προσβολή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Ενάγων σοδομίστηκε από τουλάχιστον τρεις άνδρες», σύμφωνα με την καταγγελία.