Latest News

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Nations League: Αγγλία - Ελλάδα στην σκιά του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ


 Η Εθνική Ελλάδας αντιμέτωπίζει απόψε (21:45  Alpha, Nova) στο Γουέμπλεϊ την Αγγλία για την 3η αγωνιστική του Nations League στη σκιά του θανάτου του... Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Τετάρτης στην πισίνα του σπιτιού του στην Γλυφάδα, με τη σημαντική πορεία στο αγγλικό ποδόσφαιρο (Μίλτον Κέινς Ντονς, Νορθάμπτον, Τάμγουορθ, Όξφορντ Γιουνάιτεντ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) ανήκε από τις 29 του περασμένου Μαΐου στον Παναθηναϊκό, ενώ χάρη στον ελληνικής καταγωγής παππού του έπαιζε στην Εθνική Ελλάδας από τις 2 Ιουνίου του 2022. Με την γαλανόλευκη φανέλα είχε 12 συμμετοχές.

Για το αποψινό ντέρμπι των αήττητων και πρωτοπόρων του 2ου ομίλου στη League B, τα εισιτήρια της αναμέτρησης έχουν εξαντληθεί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ύστερα από 18 ολόκληρα χρόνια, καθώς είχαν τεθεί αντιμέτωπες για τελευταία φορά σε έναν φιλικό αγώνα στο  «Ολντ Τράφορντ» στις 16 Αυγούστου 2006, που έληξε με ευρεία νίκη των «τριών λιονταριών» (4-0).

Ηπαράδοση είναι ευνοϊκή για τους Άγγλους που παραμένουν αήττητοι σε 9 αγώνες τα τελευταία 50 χρόνια. Η Ελλάδα νίκησε σε έναν φιλικό στην Φινλανδία το 1952 και μια συνάντηση για το Προολυμπιακό τουρνουά του 1964, ως Μεγάλη Βρετανία. 

Από τότε η Εθνική γνώρισε επτά ήττες και δύο ισοπαλίες, ενώ το 2-2 στο «Ολντ Τράφορντ» το 2001 είναι το μοναδικό παιχνίδι όπου σκόραρε η Ελλάδα στο έδαφος της Αγγλίας. Διαιτητής έχει οριστεί από την UEFA ο άπειρος Ιταλός Αντρέα Κολόμπο.

Αγωνιστικά, ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται να παρατάξει την Εθνική με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Παυλίδης θα αντικαταστήσει τον τραυματία Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Μασούρας θα παίξει στο δεξί «φτερό» και ο Τζόλης στο αριστερό. Δυο θέσεις στο χώρο του κέντρου διεκδικούν οι Κουρμπέλης, Σιώπης, Μάνταλος και Ζαφείρης.

Ως προς την Αγγλία τώρα, οι νίκες τον Σεπτέμβριο ήρθαν χωρίς τους Κόουλ Πάλμερ, Τζουντ Μπέλινγχαμ και Φιλ Φόντεν. Το εκπληκτικό ξεκίνημα του Πάλμερ στη σεζόν με την Τσέλσι μπορεί να τον οδηγήσει μπροστά από τους άλλους δύο στη θέση Νο10, την οποία υπηρέτησε εξαιρετικά ο Τζακ Γκρίλις τον περασμένο μήνα. 

Ο Κάιλ Γουόκερ επέστρεψε, αλλά ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ θα πρέπει να διατηρήσει τη θέση του στο δεξί μπακ, αφού εντυπωσίασε στους αγώνες με Ιρλανδία και Φινλανδία. Ο επιθετικός της Τότεναμ, Ντόμινικ Σολάνκε, επέστρεψε στην αποστολή της Αγγλίας μετά από σχεδόν επτά χρόνια απουσίας. 

Με τον Χάρι Κέιν να κουβαλάει τραυμαστισμό από τα παιχνίδια με την Μπάγερν Μονάχου, η πόρτα της ενδεκάδας θα μπορούσε να ανοίξει είτε για τον Σολάνκε είτε για τον Όλι Γουότκινς.

Ο αμυντικός της Άστον Βίλα, Έζρι Κόνσα, αποσύρθηκε από την ομάδα λόγω τραυματισμού, μαζί με το δίδυμο της μεσαίας γραμμής Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ και Κόμπι Μάινο. Ο εξτρέμ της Τσέλσι, Νόνι Μαντουέκε, τραυματίστηκε στο πόδι στην ισοπαλία (1-1) του περασμένου σαββατοκύριακου με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά κατάφερε να είναι σε καλή κατάσταση.