Latest News

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Χάρτης του Meteo με την καμένη έκταση από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο


 Χάρτης του Meteo αποτυπώνει την καμένη έκταση από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο, που μαίνεται για... τέταρτη ημέρα.

Σήμερα Τετάρτη, η φωτιά στο Ξυλόκαστρο δεν έχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο διάσπαρτες εστίες απασχολούν την Πυροσβεστική. Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) δημοσίευσε χάρτη στον οποίο αποτυπώνεται η καμένη έκταση της φωτιάς στο Ξυλόκαστρο που εκτιμάται στα 65.000 στρέμματα. Σύμφωνα με την καταγραφή του ΕΑΑ, πρόκειται για τη μεγαλύτερη φωτιά στην Κορινθία τα τελευταία δέκα χρόνια. 

Στον χάρτη του Meteo παρουσιάζονται επίσης οι καμένες εκτάσεις από όλες τις μεγάλες φωτιές στην Κορινθία από το 2010 και μετά. Όπως φαίνεται από τον χάρτη, οι μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή έχουν κάψει συνολικά περισσότερα από 180.000 στρέμματα, επιφάνεια η οποία αντιστοιχεί στο 8% της συνολικής επιφάνειας της Κορινθίας.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Meteo:

Η δασική πυρκαγιά στην Κορινθία

✍️ Σύνταξη άρθρου: Κ. Λαγουβάρδος, Θ.Μ. Γιάνναρος, Γ. Κύρος
ℹ️ Ε.Α.Α – Πεντέλη, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, 11:00

ℹ️🔥 Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS) η πρόσφατη δασική πυρκαγιά στην Κορινθία επηρέασε περίπου 65.000 στρέμματα μέχρι και το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2024.

🔥‼️ Στον χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται όλες οι πυρκαγιές που έχουν επηρεάσει την Π.Ε Κορινθίας από το 2010 μέχρι και σήμερα. Η φετινή πυρκαγιά είναι η μεγαλύτερη αυτής της περιόδου. Επιπλέον, από το 2010 μέχρι φέτος οι μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή έχουν κάψει συνολικά περισσότερα από 180.000 στρέμματα, επιφάνεια η οποία αντιστοιχεί στο 8% της συνολικής επιφάνειας της Π.Ε Κορινθίας.