Latest News

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Mέση Ανατολή: Η Χαμάς χαιρετίζει την «ένδοξη» επίθεση της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ - Νέα ντοκουμέντα δίνει στη δημοσιότητα ο IDF


 Η Χαμάς εξήρε σήμερα την «ένδοξη» επίθεση που πραγματοποίησε την 7η Οκτωβρίου 2023 κατά του Ισραήλ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε την παραμονή της επετείου της επίθεσης, μετά την οποία ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα... της Γάζας.

«Η ένδοξη (επίθεση) της 7ης Οκτωβρίου κατέστρεψε τις ψευδαισθήσεις που είχε δημιουργήσει ο εχθρός, πείθοντας τον κόσμο και την περιοχή για την ανωτερότητά του και τις υποτιθέμενες δυνατότητές του», δήλωσε ο Χαλίλ αλ-Χάγια, στέλεχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Χαμάς και δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης στη Γάζα δήλωσε ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου έθεσε το παλαιστινιακό ζήτημα στην κορυφή της παγκόσμιας ατζέντας σε τηλεοπτική ομιλία που πρόβαλε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Άκσα της Χαμάς.

Παράλληλα, τόνισε ότι το Ισραήλ υπονομεύει τις συνομιλίες αναφέροντας ότι ένας χρόνος πέρασε από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, και το Ισραήλ μπλοκάρει μια συμφωνία εκεχειρίας παρά την ευελιξία της Χαμάς.

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια κάλεσε τις χώρες να σταματήσουν αυτό που αποκάλεσε τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» τους για τη Γάζα και τον Λίβανο.

O IDF έδωσε στη δημοσιότητα νέα ντοκουμέντα από την επίθεση

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη φονική επίθεση της Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός (IDF) δημοσίευσε υλικό από τις τραγικές στιγμές της 7ης Οκτωβρίου.

«Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε μια βίαιη επίθεση στο Ισραήλ. Οι δυνάμεις ασφαλείας αντέδρασαν άμεσα, προχωρώντας νότια και πολεμώντας με θάρρος δίπλα στις τοπικές δυνάμεις άμυνας των γύρω κοινοτήτων, με στόχο την προστασία των κατοίκων των συνόρων της Γάζας και της χώρας στο σύνολό της», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση.

«Οι μάχες κορυφώθηκαν σε αρκετούς οικισμούς και κιμπούτς, όπως το Ερέζ, το Ουρίμ, το Ρεΐμ, το Μπεερί, το Αλουμίμ και το Ναχάλ Οζ. Στο κιμπούτζ Ρεΐμ, κατά τη διάρκεια μιας ηρωικής σύγκρουσης, κατά την οποία εξουδετερώθηκαν δεκάδες τρομοκράτες, έχασαν τη ζωή τους ο διοικητής της Μονάδας 888, συνταγματάρχης Ρόι Γιοσέφ Λεβί, και ο επικεφαλής του λόχου εκπαίδευσης της μονάδας, λοχαγός Γιοτάμ Μπεν Μπαστ», πρόσθετε οι IDF.

Κατασχέθηκαν 1.250 πύραυλοι και ρουκέτες και 4.500 εκρηκτικοί μηχανισμοί

Στον απολογισμό τους από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, ο IDF έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες από αντικείμενα που κατασχέθηκαν από τους ενόπλους της Χαμάς που εισέβαλαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, καθώς και κατά τη διάρκεια των μαχών στη Γάζα.

Όπως ανέφεραν κατασχέθηκαν περίπου 70.000 αντικείμενα «εχθρικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.250 αντιαρματικών πυραύλων και RPG, καθώς και περίπου 4.500 εκρηκτικών μηχανισμών».