Latest News

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

H Μις Γαλλία αποκάλυψε για πρώτη φορά την «αόρατη» ασθένεια με την οποία διαγνώστηκε σε ηλικία 8 ετών


Μόλις δύο μήνες πριν παραδώσει το στέμμα της στη διάδοχό της η 21χρονη «Μις Γαλλία 2024» Ιβ Ζιλ αποφάσισε πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποκαλύψει το μυστικό της, στο οποίο δεν αναφέρθηκε, ούτε όταν δέχθηκε σωρεία αρνητικών σχολίων, αμέσως μετά τη στέψη της, για τα κοντά της μαλλιά και το ανδρόγυνο... look της.

Το Σάββατο η Ιβ Ζιλ (Ève Gilles) αποκάλυψε την «αόρατη» ασθένειά της, όπως τη χαρακτηρίζει, με ένα βίντεο στον γαλλικό ιστότοπο Konbini ενώ λίγο αργότερα παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη για το ίδιο θέμα στην εφημερίδα le Parisien. Μιλώντας συγκινημένη η Μις Γαλλία αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι πάσχει από μια σπάνια νευρολογική ασθένεια, την παροξυσμική δυσκινησία, η οποία προκαλεί απώλεια ελέγχου των χεριών, των ποδιών και του προσώπου.

«Έχω μια αόρατη ασθένεια, αλλά ξέρω πώς να ζω με αυτήν και ζω πολύ καλά με αυτήν», δήλωσε η Ιβ Ζιλ και ανέφερε ότι σε ηλικία 8 ετών όταν έπαιζε μπάσκετ κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Ένιωθε ότι σε ορισμένες κινήσεις δεν είχε τον έλεγχο του σώματός της και αποφάσισε να μιλήσει στους γονείς της. Εκείνοι αρχικά νόμιζαν πως πρόκειται για κάποιο αστείο της κόρης τους, όμως αργότερα την πήγαν σε γιατρό. Η τελική διάγνωση έγινε έξι χρόνια αργότερα. Ο νευρολόγος που την εξέτασε διέγνωσε παροξυσμική δυσκινησία, μια σπάνια νευρολογική ασθένεια, η οποία προσβάλει 1 στους 150.000 ανθρώπους και εκδηλώνεται με απώλεια ελέγχου των χεριών, των ποδιών και του προσώπου.

Ιβ Ζιλ: Δεν βλέπω την ασθένειά μου ως ελάττωμα

Η Ιβ Ζιλ δήλωσε πως από την ηλικία των 14 ετών λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και διευκρίνισε πως μια κρίση έχει διάρκεια 25 με 40 δευτερόλεπτα ενώ όταν παθαίνει κρίση εκείνη κλείνει τα μάτια. «Όταν παθαίνω κρίση, κλείνω τα μάτια. Όταν αισθάνομαι πως τα μάτια μου "φεύγουν" δεν θέλω να με βλέπουν έτσι», δήλωσε η Ιβ Ζιλ.

Η Μις Γαλλία ανέφερε ότι στον διαγωνισμό ομορφιάς κράτησε μυστικό το πρόβλημα της υγείας της επειδή δεν ήθελε να τη λυπούνται. «Δεν ήθελα να εκλεγώ γιατί είμαι αυτό το φτωχό κοριτσάκι με αυτή την ασθένεια. Δεν βλέπω την ασθένειά μου ως ελάττωμα. Είναι περισσότερο για μένα μια δύναμη που με έκανε να εξελιχθώ», δήλωσε η 21χρονη και εξήγησε πως η ασθένειά της είχε καταλάβει πολύ χώρο στη ζωή της όταν ήταν παιδί, όμως δεν ήθελε η ασθένεια να καθορίζει τη ζωή της ως γυναίκα ή ως Μις Γαλλία.

Η Μις Γαλλία αποκάλυψε, επίσης, πως είχε πάθει μια κρίση και κατά τη διάρκεια μιας στέψης, αλλά κανείς δεν το αντιλήφθηκε.Η Ζιλ πριν τη νίκη της στα καλλιστεία Μις Γαλλία είχε κερδίσει τον τίτλο «Μις Νορ-Πα-ντε-Καλαί 2023».

 Όπως είπε η Μις Γαλλία ο λόγος που αποφάσισε τώρα να μιλήσει για την ασθένειά της είναι για να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους που πάσχουν από «αόρατες» ασθένειες - συνήθως πρόκειται για χρόνιες ασθένειες οι οποίες δεν είναι πάντοτε εμφανείς στους άλλους - και δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν ενώ παράλληλα φοβούνται να κάνουν μεγάλα όνειρα.

Όταν τον περασμένο Δεκέμβριο η Ιβ Ζιλ αναδείχθηκε νικήτρια των καλλιστείων «Μις Γαλλία» ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων για τα κοντά μαλλιά της και για το ανδρόγυνο σώμα της. Είναι η πρώτη γυναίκα με κοντά μαλλιά στην ιστορία του θεσμού που κέρδισε τον τίτλο. Μετά τη στέψη της η Ιβ Ζιλ, φοιτήτρια μαθηματικών, έστειλε το  δικό της μήνυμα συμπερίληψης ευχαριστώντας το κοινό και την κριτική επιτροπή: «Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, είμαστε όλες μοναδικές».