Latest News

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Επίθεση με «σμήνος drones» της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ – Τουλάχιστον 67 τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)


 Στους 67 ανέρχονται οι τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο προσωρινό απολογισμό, από την επίθεση με drones που εκτόξευσε  η Χεζμπολάχ κατά στρατιωτικής θέσης στην πόλη Μπινγιαμίνα, νότια της Χάιφα...
το βράδυ της Κυριακής.

Ο αριθμός των βαριά τραυματιών από την επίθεση παραμένει στους τέσσερις, με πέντε σοβαρά τραυματίες, σύμφωνα με γιατρούς. Οι περισσότεροι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ιατρικό κέντρο στην Χαντέρα και άλλοι σε νοσοκομεία σε κοντινές περιοχές, όπως στην Χάιφα.

Χεζμπολάχ: Επίθεση με «σμήνος drones» κατά στρατοπέδου

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα ότι εξαπέλυσε επίθεση με ένα «σμήνος drones» κατά του στρατοπέδου της Ταξιαρχίας Γκολάνι στην πόλη Μπινγιαμίνα στο βόρειο Ισραήλ.

Λίγο νωρίτερα η λιβανέζικη οργάνωση είχε εκδώσει προειδοποίηση προς Ισραηλινούς «εποίκους» να μείνουν μακριά από στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ισραήλ «μέχρι νεωτέρας»

Παράλληλα, η λιβανέζικη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση με drone σε στρατιωτική θέση κοντά στη Χάιφα.

Νωρίτερα, ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο αρχικά για 20 τραυματίες, ενώ πολύ γρήγορα ο αριθμός των τραυματιών αυξήθησε σε 40.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Ισραήλ τόνισε ότι τουλάχιστον πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά.

Σύμφωνα με τη Haaretz, οι IDF πιστεύουν ότι το drone εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο, ενώ ρερευνούν γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν σειρήνες ή αναχαιτιστές.

Από τη μεριά της, η Χεζμπολάχ προειδοποιεί τους Ισραηλινούς «έποικους» να μην παραμείνουν κοντά σε στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ισραήλ «μέχρι νεωτέρας».

Εν τω μεταξύ, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία αναχαίτισε ένα drone που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο στη βόρεια ναυτική περιοχή, όπως ανακοίνωσε ο στρατός το βράδυ της Κυριακής.

Λίβανος: 51 νεκροί και 174 τραυματίες το Σάββατο από ισραηλινά πλήγματα

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε την Κυριακή ότι 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο και 174 τραυματίστηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη χώρα.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο από τότε που Χεζμπολάχ και Ισραήλ μπήκαν σε ανοιχτό μεταξύ τους πόλεμο στις 23 Σεπτεμβρίου.