Latest News

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Ισραήλ: Η πρώτη φωτογραφία από το πλήγμα της Χεζμπολάχ στο σπίτι του Νετανιάχου και το βίντεο ντοκουμέντο από το drone καμικάζι


Τρία εικοσιτετράωρα μετά το θάνατο του Γιαχία Σινουάρ, η Χεζμπολάχ απάντησε με εκτόξευση drone στην κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου... στην Καισάρεια.

Η πρώτη φωτογραφία από το πλήγμα της Χεζμπολάχ, που στόχευε την κατοικία του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην Καισάρεια, δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα του Σαββάτου. Οι ζημιές στο σπίτι από το χτύπημα με drone ιρανικής κατασκευής, που προκάλεσε τα άμεσα αντίποινα του Ισραήλ στη Βηρυτό, είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού.

Στο μεταξύ, βίντεο ντοκουμέντο απαθανατίζει την πτήση ενός εκ των τριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών – καμικάζι, ενώ σε κοντινή απόσταση στον εναέριο χώρο του Ισραήλ πετά ένα επιθετικό ελικόπτερο Απάτσι. Το drone δεν έπληξε την πρωθυπουργική οικία, αλλά εκτιμάται ότι η ενέργεια αυτή δείχνει προσανατολισμό κλιμάκωσης από τη Χεζμπολάχ.

Τα ερωτηματικά για τους αισθητήρες έγκαιρης προειδοποίησης εναέριων απειλών επανέρχονται σχεδόν μια εβδομάδα μετά το πρώτο αιματηρό πλήγμα της Χεζμπολαχ στην ταξιαρχία Γκολανι. Η οικεία Νετανιάχου στην Καισάρεια ήταν κλειστή διαβεβαιώνουν κύκλοι κοντά στον ΠΘ, όπου ο ίδιος και η οικογένεια του διαμένουν σε άλλο σημείο στο Ισραήλ.