Latest News

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Τυφώνας Μίλτον: Αντιδράσεις για θέρετρο της Disney που πούλησε σάντουιτς στους εγκλωβισμένους (ΒΙΝΤΕΟ)


 Ένα θέρετρο της Disney βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής αφού φάνηκε να χρεώνει τους επισκέπτες που εγκλωβίστηκαν λόγω του Τυφώνα Μίλτον για «πακέτα σάντουιτς έκτακτης ανάγκης». Τα πακέτα περιλάμβαναν φιστικοβούτυρο, μαρμελάδα, ένα καρβέλι ψωμί και μαχαιροπίρουνα και πωλούνταν προς... 10 δολάρια. 

Ο τυφώνας Μίλτον, κατηγορίας 3, έπληξε τη Φλόριντα και τις γύρω περιοχές, προκαλώντας τουλάχιστον 14 θανάτους, διακοπές ρεύματος για 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους και σοβαρές ζημιές. Ανάμεσα στους πληγέντες ήταν και οι επισκέπτες του θέρετρου της Disneyland στο Ορλάντο, οι οποίοι βρέθηκαν αποκλεισμένοι λόγω της κακοκαιρίας.

Αρχικά, η κίνηση της Disney να προσφέρει τα «πακέτα σάντουιτς» θεωρήθηκε θετική, όμως σύντομα επικράτησε δυσαρέσκεια όταν έγινε γνωστό ότι οι επισκέπτες χρεώνονταν για αυτά.

Το θέμα πήρε διαστάσεις όταν η χρήστρια του TikTok, Alyssa Sprake, μοιράστηκε βίντεο με τα πακέτα τροφίμων, γράφοντας «Μια τόσο καλή ιδέα και έκαναν έκπτωση στα επιτραπέζια παιχνίδια». Το βίντεο έγινε viral με εκατομμύρια προβολές.

«Θα έπρεπε να είναι δωρεάν», σχολίασε κάποιος κάτω από το βίντεο, ενώ άλλος πρόσθεσε: «Είναι τρελό που χρεώνουν για σάντουιτς αυτή τη στιγμή».

Αν και υπήρχαν και φωνές που υποστήριζαν την πολιτική της Disney, λέγοντας πως οι άνθρωποι θα πλήρωναν ούτως ή άλλως για τρόφιμα αν ήταν σπίτι τους, πολλοί άλλοι επισήμαναν την τεράστια οικονομική δύναμη της εταιρείας, υποστηρίζοντας πως θα μπορούσε να προσφέρει τα πακέτα δωρεάν.

Ένας επισκέπτης ανέφερε επίσης στο Business Insider ότι το θέρετρο προσέφερε έκπτωση 40% στη διαμονή κατά τη διάρκεια του τυφώνα, καθώς και μειωμένες τιμές στα γεύματα των εστιατορίων του ξενοδοχείου.