Latest News

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Η Μπαντόσα ζήτησε συγγνώμη για την προσβλητική φωτογραφία της με τα chopsticks (ΕΙΚΟΝΑ)


 Η Ισπανίδα τενίστρα Πάουλα Μπαντόσα ζήτησε συγγνώμη αφού κατηγορήθηκε για ρατσισμό με αφορμή μια φωτογραφία της που την έδειχνε να τραβάει τα μάτια της με chopsticks ενώ βρισκόταν  για μια σειρά τουρνουά...
στην Κίνα

Μετά την ήττα της το Σάββατο στα ημιτελικά του China Open, ο προπονητής της Μπαντόσα, Pol Toledo, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Instagram, κάνοντας tag τον επίσημο λογαριασμό του China Open. Σύντομα τα σχόλια άρχισαν να πληθαίνουν, κατηγορώντας την Μπαντόσα για ρατσισμό.

Η σύντροφος του Στέφανου Τσιτσιπά  ισχυρίστηκε ότι «δεν μιμήθηκα καν τους Ασιάτες. Έπαιζα με το πρόσωπό μου και τις ρυτίδες μου. Αγαπώ την Ασία και έχω πολλούς Ασιάτες φίλους. Είναι οι πιο ευγενικοί».  Στη συνέχεια ο προπονητής της Μπαντόσα διέγραψε τη φωτογραφία από τον λογαριασμό του στο Instagram.

Η Μπαντόσα ζήτησε συγγνώμη από τους Ασιάτες- Την κατηγορούν για ρατσισμό
 Η φωτογραφία της Πάουλα Μπαντόσα που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων / Φωτ: Instagram

Πριν από την εμφάνισή της την Τρίτη στο Wuhan Open, η Μπαντόσα ζήτησε συγγνώμη. «Πραγματικά λυπάμαι, δεν ήξερα ότι αυτό ήταν προσβλητικό. Λάθος μου. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη». Πρόσθεσε ότι ελπίζει ο κόσμος να καταλάβει και δήλωσε ότι θα μάθει από το λάθος της.

Να σημειωθεί ότι η Μπαντόσα, η οποία βρίσκεται στο Νο 15 της παγκόσμιας κατάταξης, αποσύρθηκε αργότερα από τη διοργάνωση της Wuhan, επικαλούμενη γαστρεντερίτιδα.

Οι κατηγορίες κατά της Μπαντόσα σηματοδότησαν τη δεύτερη φορά που Ισπανοί αθλητές κατηγορήθηκαν για ρατσισμό ενώ βρίσκονταν στην Κίνα. Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, η ισπανική ομοσπονδία μπάσκετ δημοσίευσε μια διαφήμιση για την ανδρική ομάδα της που έδειχνε παίκτες να χρησιμοποιούν τα δάχτυλά τους για να τραβήξουν τα πλάγια των ματιών τους.

Όταν έγινε γνωστό ότι και  η γυναικεία ομάδα μπάσκετ - καθώς και η ισπανική ομοσπονδία τένις - είχαν δημοσιεύσει παρόμοιες φωτογραφίες, ο αστέρας του μπάσκετ Πάου Γκασόλ ζήτησε συγγνώμη και κατηγόρησε έναν χορηγό ότι επέμενε να κάνουν οι παίκτες τη χειρονομία.

«Ήταν απλά μια κακή ιδέα να το κάνουμε αυτό. Ποτέ δεν είχε σκοπό να είναι προσβλητικό ή ρατσιστικό εναντίον κανενός», δήλωσε το 2008. «Αν κάποιος αισθάνεται προσβεβλημένος από αυτό, ζητάμε ολότελα συγγνώμη γι' αυτό».