Latest News

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Σοκ σε νοσοκομείο στα Κατεχόμενα: Μπέρδεψαν το γάλα βρεφών με οινόπνευμα – Ένα μωρό νεκρό, έξι νοσηλεύονται στη ΜΕΘ


 Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα σε νοσοκομείο των Κατεχόμενων στην Κύπρο, όπου ένα βρέφος μόλις 20 ημερών έχασε τη ζωή του και έξι ακόμα νεογέννητα νοσηλεύονται διασωληνωμένα στη... Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το τραγικό γεγονός συνέβη όταν εργαζόμενη στο νοσοκομείο μπέρδεψε ένα μπουκάλι οινοπνεύματος με το γάλα των βρεφών, οδηγώντας σε σοβαρή δηλητηρίαση.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, το βρέφος 20 ημερών άφησε την τελευταία του πνοή ενώ έξι νοσηλεύονται διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πέντε άτομα έχουν συλληφθεί και θα παραμείνουν υπό κράτηση για τρεις μέρες. Εξετάζεται αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Οι τέσσερις συλληφθέντες ήταν εργαζόμενοι στη βάρδια, όπου τα μωρά ήπιαν γάλα με οινόπνευμα και ο πέμπτος συλληφθέντας εργαζόταν στην προηγούμενη. Οι πέντε οδηγήθηκαν σε «δικαστήριο» των Κατεχόμενων και ισχυρίστηκαν πως το οινόπνευμα ήταν σε μπουκάλι πέντε λίτρων και βρέθηκε στον χώρο προετοιμασίας του φαγητού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bugun Kibris», ο δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων, ρώτησε στο δικαστήριο εάν αναγραφόταν και φαινόταν καθαρά η λέξη «οινόπνευμα» στο επίμαχο μπουκάλι και η αστυνομία απάντησε καταφατικά.

Οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για το πρωτοφανές περιστατικό και εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Ταυτόχρονα, ο «υπουργός Υγείας» των Κατεχομένων, Χακάν Ντιντσγιουρέκ δήλωσε πως όποιος ευθύνεται για την τραγωδία θα τιμωρηθεί και εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό.