Latest News

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Πατέρας Αντώνιος: Την ενοχή του για κακοποιήσεις φιλοξενούμενων στην «Κιβωτό», προτείνει η εισαγγελέας


Την ενοχή του πατρός Αντώνιου Παπανικολάου και τεσσάρων συνεργατών του... πρότεινε η εισαγγελέας.

Η δίκη διεξάγεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας και αφορά σε πλημμεληματικές κατηγορίες για κακοποιήσεις φιλοξενούμενων της «Κιβωτού του Κόσμου» στις δομές σε Άνω Βόλο, Διμήνι και Χίο.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, ο πατέρας Αντώνιος θα πρέπει να κριθεί ένοχος για ηθική και φυσική αυτουργία κατά περίπτωση για πλημμεληματικές πράξεις που σχετίζονται με σωματικές βλάβες. Παράλληλα, η εισαγγελέας εισηγήθηκε ενοχή και για τέσσερις πρώην εργαζόμενους σε δομές του Βόλου και της Χίου.

«Αν και στην απολογία του υποστήριξε ότι είχε πνευματικό ρόλο, από τις καταθέσεις συνάγεται ότι είχε ενεργό και κυρίαρχο ρόλο και η άποψή του ήταν καθοριστική για την πορεία της οργάνωσης», ανέφερε η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της.

Ο πατέρας Αντώνιος είχε αρνηθεί πλήρως όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και έκανε λόγο για «καθοδήγηση από κάποιους», κατά την απολογία του στο δικαστήριο. «Τα παιδιά αυτά ήταν βαριά τραυματισμένα. Η μεγάλη αγωνία ήταν αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να επιλέξουν μια επαγγελματική ειδικότητα και να έχουν δεξιότητες για να βγάλουν μεροκάματο τίμια» είπε.