Latest News

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Τζορτζ Μπάλντοκ: Απονεμήθηκε η ελληνική ιθαγένεια στον γιο του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή

 


Την ελληνική ιθαγένεια απένειμε το κράτος στον γιο του Τζορτζ Μπάλντοκ, Μπρόντυ ικανοποιώντας μία από τις τελευταίες  επιθυμίες του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, ο οποίος όπως προκύπτει από τα έγγραφα είχε κινήσει τη σχετική διαδικασία για να δει τον γιο του Έλληνα μόλις λίγες ημέρες πριν από τον ξαφνικό... θάνατό του. 

Το φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης με το οποίο απονέμεται η ελληνική ιθαγένεια στον Μπρόντυ Μπάλντοκ δημοσιεύθηκε χθες και από αυτό προκύπτει ότι ο Τζορτζ Μπάλντοκ είχε καταθέσει αίτημα απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας για τον ηλικίας ενός έτους γιο του, στις 16 Σεπτεμβρίου, μόλις 25 ημέρες πριν από τον ξαφνικό θάνατό του.  

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας ο Τζορτζ Μπάλντοκ λίγες μόνο ημέρες πριν από τον θάνατό του είχε προγραμματίσει ραντεβού στην πρεσβεία μας στο Λονδίνο την επομένη του αγώνα της Εθνικής στο Γουέμπλεϊ για να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες. 

Με εντολή του υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου η διαδικασία επισπεύσθηκε και χθες δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με το οποίο ο Μπρόντυ Μπάλντον αποκτά την ελληνική ιθαγένεια. 

 Σημειώνεται ότι η κηδεία του Τζορτζ Μπάλντοκ θα γίνει στην Αγγλία, στις 30 Οκτωβρίου.