Latest News

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Ανατριχίλα με την «διαβολική» νοσοκόμα της Βρετανίας: Είχε δώσει μορφίνη σε νεογέννητο, πριν δολοφονήσει τα επτά βρέφη

 


Η Λούσι Λέτμπι, η νοσοκόμα που σκότωσε επτά βρέφη στη Βρετανία, έδωσε μια δυνητικά θανατηφόρα δόση μορφίνης σε ένα νεογέννητο μωρό δύο χρόνια πριν δολοφονήσει το πρώτο της θύμα... όπως διαπιστώθηκε σε έρευνα.

Το βρέφος έλαβε δέκα φορές μεγαλύτερη ποσότητα από την προβλεπόμενη στο τέλος της νυχτερινής βάρδιας, τον Ιούλιο του 2013, και θα μπορούσε να είχε πεθάνει αν οι συνάδελφοί της δεν είχαν εντοπίσει το λάθος μία ώρα αργότερα. Η έρευνα του Thirlwall για τα γεγονότα γύρω από τα εγκλήματα της «διαβολικής νοσοκόμας» στο νοσοκομείο Countess of Chester αναφέρι ότι η Λέτμπι και μια άλλη νοσοκόμα είχαν προετοιμάσει τη χορήγηση της μορφίνης.

Η συνάδελφός της ήταν τόσο ταραγμένη από το περιστατικό που σκέφτηκε να παραιτηθεί, ενώ η Λέτμπι αντέδρασε όταν η αναπληρώτρια διευθύντρια του νοσοκομείου της ανακοίνωσε πως δεν θα μπορούσε να χορηγεί φάρμακα μέχρι να γίνει έρευνα για το περιστατικό.

Μια εβδομάδα αργότερα, η διευθύντρια της μονάδας νεογνών ενημέρωσε τη Λέτμπι ότι μπορούσε να συνεχίσει να εργάζεται με φάρμακα όπως η μορφίνη. Σύμφωνα με τον Guardian, την επόμενη ημέρα η Λέτμπι έστειλε μήνυμα σε έναν συνάδελφό της, λέγοντας: «Ευτυχώς η Εριάν θεώρησε ότι το θέμα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από όσο έπρεπε. Όλα έχουν επανέλθει στην αρχική τους κατάσταση».

Η έρευνα έφερε επίσης στο φως ένα άλλο περιστατικό, τον Απρίλιο του 2016, όταν η Λέτμπι χορήγησε ένα μη συνταγογραφούμενο αντιβιοτικό. Η ίδια δήλωσε ότι η χορήγηση ήταν «αναπόφευκτη», παρότι περιγράφηκε ως σοβαρό λάθος.

Η ανατριχιαστική ιστορία της πλέον επικίνδυνης serial killer που δολοφονούσε νεογέννητα και συγκλόνισε τη βρετανική κοινή γνώμη, έλαβε τέλος όταν το δικαστήριο την εκρίνε ένοχη για τη δολοφονία επτά βρεφών και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ακόμα έξι βρεφών σε μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Countess of Chester, στη βορειοδυτική Αγγλία τον Αύγουστο του 2023.

«Δεν μου αξίζει να ζω. Τα σκότωσα επίτηδες επειδή δεν είμαι αρκετά καλή για να τα φροντίσω. Είμαι ένας φρικτός, κακός άνθρωπος. Είμαι ο διάβολος. Το έκανα»: Αυτά έγραφε η Λούσι Λέτμπι στα σημειώματα που βρέθηκαν στο σπίτι της όταν συνελήφθη, τον Νοέμβριο του 2020.

Πρόκειται για την πιο σοβαρή υπόθεση serial killer στη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας. Η φονική δράση της 33χρονης κράτησε για ένα χρόνο, από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016. Το 2018 και το 2019, η Λέτμπι είπε επίσης συλληφθεί, αλλά αφέθηκε ελεύθερη ελλείψει στοιχείων.

Η έρευνα της αστυνομίας του Cheshire για την υπόθεση ξεκίνησε λόγω του αδιανόητα συχνού αριθμού των θανάτων βρεφών στο νοσοκομείο και κράτησε δύο χρόνια, με τη συμμετοχή πάνω από 70 αστυνομικών και λοιπού πολιτικού προσωπικού.

Η Λέτμπι εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία επτά βρεφών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων επτά, μεταξύ 2015 και 2016, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Countess of Chester, στην ομώνυμη πόλη, στη βορειοδυτική Αγγλία.

Η έρευνα θα συνεχιστεί έως τις αρχές του 2025, με τα ευρήματά της να αναμένονται το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς.