Latest News

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Φλώρινα: Χωρίς άδεια λειτουργούσε το ξενοδοχείο όπου δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα τουρίστες


Χωρίς να έχει άδεια για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος φαίνεται πως λειτουργούσε το ξενοδοχείο όπου έγινε η διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στο... Λιμνοχώρι Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγα 24ωρα το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ (Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού) Κοζάνης βεβαίωσε πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ιδιοκτήτρια εταιρία φέρεται να είχε υποβάλει αναληθή στοιχεία για την αίτηση άδειας λειτουργίας.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε η ίδια η προϊσταμένη Γέσθη Χατζηλιάδου, με κοινοποίηση σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Ενήμερη για το θέμα είναι και η Π.Ε. Φλώρινας, όπως τόνισε στο Kozanimedia ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Τάσκας, σημειώνοντας πως κλιμάκιο του υγειονομικού επισκέφθηκε την ξενοδοχειακή μονάδα και ήταν κλειστή, χωρίς δυνατότητα ελέγχου.

Το χρονικό της δηλητηρίασης στο ξενοδοχείο

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής (27/10), όταν οι ένοικοι του ξενοδοχείου, που είχε κάνει εγκαίνια μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένιωσαν δυσφορία ευρισκόμενοι στα δωμάτια τους. Μάλιστα κάποιοι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, λιποθύμησαν λόγω των αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν από διαρροή αερίου στο σύστημα θέρμανσης του ξενοδοχείου.

Ζευγάρι το οποίο βρισκόταν στο ξενοδοχείο ανέφερε  πως άρχισε να αισθάνεται δυσφορία και είχε ζαλάδες, ωστόσο αποφάσισε να ανοίξει την μπαλκονόπορτα με αποτέλεσμα να νιώσουν καλύτερα.

48χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Από τους 14 ενοίκους που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ο ένας είναι σε σοβαρά κατάσταση και αυτή τη στιγμή βρίσκεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ο 48χρονος άνδρας μεταφέρθηκε αρχικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας όπου διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Κοζάνης.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ η κατάσταση του 48χρονου είναι κρίσιμη. Ο 48χρονος είχε πάει με την σύζυγό του για τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στην περιοχή της Φλώρινας και διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με τους υπόλοιπους επισκέπτες.