Latest News

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Γαλάζιος εμφύλιος στη ΝΔ: Ναυμαχία Μητσοτάκη-Σαμαρά για τα «ήρεμα νερά» και χωρίς «χαριεντισμούς»


 
Δηλητήριο για τον Αντώνη Σαμαρά που βρίσκεται στην αντιπέρα όχθη της κυβέρνησης, εμμένοντας στη γραμμή της διαφοροποίησης από κεντρικές της επιλογές με αιχμή τα εθνικά θέματα, έσταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρώην πρωθυπουργό να περνά στην αντεπίθεση με μια...

σκληρή δήλωση.

Αιτιολογώντας την επιλογή να θεωρεί εφεξής πολιτικό του αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα της Ολομέλειας όταν στο βήμα ανέβηκε ο Νίκος Παππάς, αναφέρθηκε στον πρώην πρωθυπουργό χωρίς ωστόσο, να τον κατονομάσει. 

«Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό, καταδικασμένο 13-0 για παράβαση καθήκοντος από το Ειδικό Δικαστήριο», είπε για να «καρφώσει» εν συνεχεία τον Αντώνη Σαμαρά που σε πρόσφατη εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είχε θερμή χειραψία με τον Νίκο Παππά. «Ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του», είπε. 

«Τα περί χαριεντισμού δεν απευθύνονται σε μένα», σχολίασε ο Νίκος Παππάς

Το ότι ο Μητσοτάκης είναι ενοχλημένος από τις συνεχείς παρεμβάσεις του Σαμαρά είναι δεδομένο. Αλλά η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού ίσως δείχνει ότι οι σχέσεις του φτάνουν σε οριακό σημείο.

Μετά την μομφή του πρωθυπουργού ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πέρασε στην αντεπίθεση.

Σύμφωνα με δήλωση συνεργατών του, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά όχι για το γεγονός ότι «έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση» αλλά για «τα «ήρεμα νερά» με την Τουρκία «που διαταράσσονται καθημερινά πλεον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις».

«Να ασχοληθούμε με τα σοβαρά στα σύνορά μας χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» και υποκλίσεις»» κάλεσε ο κ. Σαμαράς.

Αναλυτικά η δήλωση Σαμαρά:

«Είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρα όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση…

Άλλωστε η δήλωση του κ. Σαμαρά για τη σκευωρία Νοβαρτις, ότι θα παει ολους τους υπεύθυνους «μέχρι τέλος», ισχύει στο ακέραιο.

Ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στα «ήρεμα νερά» με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλέον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις. Όπως αυτή μόλις τώρα, με τη νέα Navtex της Τουρκίας. Που μας ανακοίνωσε ότι όχι μόνον η Κάσος αλλά ούτε η Λέσβος ούτε και η Χίος έχουν υφαλοκρηπίδα!

Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» και υποκλίσεις».