Latest News

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Ραγίζει καρδιές το βίντεο που δείχνει αγοράκι να ζητά ψωμί από τον πατέρα του, πριν πεθάνει από ασιτία

 


Το συγκλονιστικό βίντεο που παρουσιάστηκε στους ενόρκους κατά τη διάρκεια μιας δίκης για φόνο στο Τέξας, αποκαλύπτει τη στιγμή που ένα τετράχρονο αγόρι παρακαλούσε τον πατέρα του για ψωμί λίγες μέρες πριν πεθάνει από... την πείνα.

Ο Μπέντζαμιν Σερβέρα ακουγόταν σε ένα από τα βίντεο να ζητάει ψωμί, νερό ή γάλα, να κλαίει και να παρακαλεί: «Μπαμπά, μπαμπά, θέλω λίγο ψωμί». Το αγοράκι πέθανε στις 17 Αυγούστου 2021 από ασιτία.

Περισσότερα από 30 βίντεο παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο αυτή την εβδομάδα, καθώς η εισαγγελία υποστήριξε γιατί ο πατέρας του αγοριού, ο 31χρονος Brandon Cervera, θα έπρεπε να θεωρηθεί υπεύθυνος, αναφέρει η KSAT.

Ο Cervera κατηγορείται ότι άφησε το παιδί να πεθάνει από την πείνα και έχει κατηγορηθεί για τραυματισμό ενός παιδιού που προκάλεσε σοβαρή σωματική βλάβη. Αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη εάν καταδικαστεί.

Βίντεο από τον Ιούνιο του 2021 προβλήθηκαν επίσης στο δικαστήριο του αγοριού που έψαχνε στην κουζίνα και το ψυγείο στη μέση της νύχτας.

Σε ένα βίντεο, φαίνεται να αρπάζει μια τυχαία ποικιλία από σνακ, αλλά το βίντεο αποκαλύπτει αργότερα ότι είχαν τοποθετηθεί κλειδαριές στα ντουλάπια και στο ψυγείο.

Τα γραπτά μηνύματα μεταξύ του Cervera και της πρώην συζύγου του δείχνουν πώς κάποια στιγμή δόθηκε ψωμί στον Benjamin και ο Cervera δήλωσε: «Δεν χρειάζεται να φάει δείπνο», κατέθεσε ο ντετέκτιβ Lawrence Saiz του αστυνομικού τμήματος του San Antonio κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ο αστυνομικός Omar Perez, ο οποίος επισκέφτηκε το σπίτι για έλεγχο ευημερίας, είπε στο δικαστήριο ότι ο Benjamin “είχε ορατά τραύματα”.

«Είχε μώλωπες στα μάτια και τον κορμό του και ήταν αδύνατος…μπορούσε κανείς να δει τα οστά του», είπε.

Η επικεφαλής ιατροδικαστής της κομητείας Bexar Kimberly Molina υποστήριξε τους ισχυρισμούς του Perez.

«Πέθανε από πείνα, ο θάνατός του κρίθηκε ανθρωποκτονία», κατέθεσε ο Μολίνα, σύμφωνα με το KSAT.

Ωστόσο, ο Cervera είπε προηγουμένως στην αστυνομία ότι το αγόρι είχε προβλήματα συμπεριφοράς και είχε αυτοτραυματιστεί.

«Αυτό το παιδί δεν λιμοκτονούσε ούτε αφυδατώθηκε, και θα το αποδείξουμε με επιστημονικά στοιχεία», υποστήριξε η δικηγόρος υπεράσπισης Jodi Soyars κατά τις εναρκτήριες δηλώσεις.

Η δίκη συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα με την υπόθεση της υπεράσπισης.