Latest News

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πάσχει από καρκίνο του μυελού των οστών

 

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, έχει προσβληθεί από καρκίνο του μυελού των οστών... μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 72χρονος Γουάινστιν, στον οποίο απαγγέλθηκαν το Σεπτέμβριο κατηγορίες για άλλη μια σεξουαλική επίθεση, πάσχει από χρόνια μυελογενή λευχαιμία και ακολουθεί θεραπεία σε φυλακή της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC News και ABC News.

Η διάγνωση αυτή έγινε έπειτα από σειρά προβλημάτων υγείας που παρουσίασε ο πρώην πανίσχυρος αμερικανός κινηματογραφικός παραγωγός, η πτώση του οποίου προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο, έλυσε τη γλώσσα πολυάριθμων θυμάτων και έφερε στο φως τη σεξουαλική και σεξιστική βία εναντίον των γυναικών.

Το πρώην αφεντικό των στούντιο Miramax υποβλήθηκε σε «χειρουργική επέμβαση στην καρδιά», μετά την οποία είναι «εκτός κινδύνου προς το παρόν», είχε δηλώσει στις 10 Σεπτεμβρίου ένας από τους εκπροσώπους του, ο Τζούντα Ενγκελμάιερ.

Αυτός ο τελευταίος χαρακτήρισε «ανησυχητικό» το γεγονός ότι τα ζητήματα υγείας του πρώην παραγωγού «έχουν γίνει θέμα δημόσιας συζήτησης». «Από σεβασμό προς την ιδιωτική ζωή του κ. Γουάινστιν, δεν θα κάνουμε περισσότερα σχόλια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη διάρκεια σύντομης εμφάνισής του ενώπιον δικαστηρίου του Μανχάταν στις 18 Σεπτεμβρίου για μια νέα κατηγορία σε βάρος του για σεξουαλική επίθεση σε μια γυναίκα το 2006, ήταν χλωμός και φανερά εξασθενημένος και καθόταν σε αναπηρική καρέκλα.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν παραμένει στη φυλακή αφού καταδικάσθηκε το 2023 στο Λος Άντζελες σε κάθειρξη 16 ετών για διαφορετικές υποθέσεις βιασμού και σεξουαλικών επιθέσεων. Έχει κάνει έφεση και ουδέποτε παραδέχθηκε δημόσια οτιδήποτε άλλο παρά συναινετικές σχέσεις.