Latest News

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Σάλος από την απόφαση για νέα προμήθεια σχολικών γευμάτων από την «Γιαννίτσης»

 


Αποσβολωμένη έχει αφήσει την κοινή γνώμη η απόφαση του δήμου της Λαμίας να υπογράψει σύμβαση προμήθειας σχολικών γευμάτων για το Μουσικό Σχολείο της πόλης με την εταιρεία «Γιαννίτσης Logistics», η οποία έχει βρεθεί στη δίνη δυσωδών... υποθέσεων.

Συγκεκριμένα υπάρχουν ερωτήματα για την εταιρεία σε τρία μέτωπα:

Τον Μάιο του 2024 δεκάδες παιδιά δηλητηριάστηκαν από σχολικά γεύματα της εταιρείας που είχαν σταφυλόκοκκο. Περισσότερα από 60 παιδιά νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο και δεκάδες γονείς υπέβαλλαν μηνύσεις κατά της εταιρείας.

  1. Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και ο ΟΠΕΚΑ που αποφάσισαν τότε την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων και τον προσωρινό αποκλεισμό της εταιρείας από δημόσιες συμβάσεις προμηθειών ή υπηρεσιών για 3 χρόνια.
  2. Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη για τα αλλοιωμένα σχολικά γεύματα και λίγο πριν γίνει ο σχετικός έλεγχος των εγκαταστάσεων της εταιρείας από τα συνεργεία του ΕΦΕΤ, ξέσπασε πυρκαγιά στη μονάδα παραγωγής των γευμάτων. Ενώ η εταιρεία υποστήριξε ότι δεν ευθύνεται για την πυρκαγιά, το πόρισμα της Πυροσβεστικής υπογραμμίζει ότι «η φωτιά ξεκίνησε από δόλιο βραχυκύκλωμα του αυτοκινήτου έπειτα από ανθρώπινη παρέμβαση, δηλαδή εμπρησμό».
  3. Ο Δήμος Λαμίας είχε παλαιότερα σύμβαση με την εταιρεία. Η σύμβαση ανεστάλη καθώς η εταιρεία δεν παρέδωσε ως όφειλε τα γεύματα στους μαθητές από τις 20 έως τις 28 Μαΐου 2024.
    Το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε προ ημερών (23 Οκτωβρίου 2024) έκρινε ότι η εταιρεία «Γιαννίτσης Logistics» δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις συμβατικές τις υποχρεώσεις για λόγους «ανωτέρας βίας».

Στο διαδίκτυο ξέσπασε σάλος με την υπόθεση, όπως επανήλθε με αυτό τον αδιανόητο και αμφιλεγόμενο τρόπο.