Latest News

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Μπάχαλο στο ΣΥΡΙΖΑ: «Κεραυνοί» Πολάκη μετά τον «πάγο» στη σύσκεψη των υποψηφίων - «Κάποιοι ύπουλα προσπαθούν να την ακυρώσουν»

 


Σε αδιέξοδο οδηγείται η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης να καλέσει σε σύσκεψη όλους τους συνυποψηφίους του, με στόχο... τη διασφάλιση της ομαλότητας στον προεκλογικό αγώναενώ ζήτησε να υπάρξει και θεσμική εκπροσώπηση του κόμματος από τον πρόεδρο της ΚΟ Νίκο Παππά και τη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Αν και νωρίτερα έγινε γνωστό, ότι συμφώνησαν αύριο Πέμπτη στις 12:30 το μεσημέρι να γίνει η συνάντηση των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, προέκυψαν διαφωνίες αρχικά ως προς τον χρόνο της σύσκεψης μετά το «ναι» Κασσελάκη, ενώ μετά το ναι μεν αλλά του Φάμελλου που ήθελε συνάντηση σε συνεννόηση με τα Όργανα, ήρθε ο Φαραντούρης να βάλει εμπόδια.

Με αφορμή τα προσκόμματα Φάμελλου και Φαραντούρη που επιχειρούν να τινάξουν στον αέρα τη συνάντηση των «5», ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε κεραυνούς προς «κάποιους» που «ύπουλα προσπαθούν να ακυρώσουν την αυριανή συνάντηση για να υπηρετήσουν ιδιοτελή σχέδια! ΑΥΡΙΟ ΜΕΤΡΙΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!!».

«ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Όποιος υπονομεύσει με την απουσία του αυτή τη συνάντηση, είτε θέλει ένα ΣΥΡΙΖΑ μικρό που θα ασχολείται με τα δικαιώματα και μόνο, είτε θέλει ενα ΣΥΡΙΖΑ πάλι μικρό που θα ψάχνεται να κολλήσει σε κάποιο «κεντροαριστερό» σενάριο! ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ! Θέλω ένα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αξιωματική αντιπολίτευση και κυβερνώσα δυναμη! Γι’ αυτο πήρα την πρωτοβουλία και αύριο θα είμαι εκεί!» έγραψε ο κ. Πολάκης στο facebook.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Με βαση τη συννενοηση που εχει γίνει, αυριο στις 12.30 μμ θα γινει η συναντηση στα γραφεια της Κουμουνδουρου των υποψηφιων προεδρων στις εκλογες του Συριζα.

Ο Νικος Φαραντουρης και ο Αποστολος Γκλετσος θα συμμετασχουν μεσω ZOOM το οποιο θα ειναι διαθεσιμο αυριο απο τις 12.00,λογω του ο,τι ο ενας ειναι Γαλλια και ο άλλος στην Κυπρο.

Στη συναντηση με βαση τη συννενοηση που εχει γινει θα ειναι παροντες η Ρανια Σβιγγου γραμματεας του κομματος ,ο Νικος Παππας ως προεδρος της ΚΟ και ο Θανος Μωραιτης ως διευθυντης της Κοινοβουλευτικης Ομαδας!

Εκει είναι προφανες πως θα τεθουν ΟΛΑ τα ζητηματα που εχουν ανακύψει προκειμενου μεσα απο συζητηση ,αντιπαράθεση και συνθεση να υπαρξει μια ομαλή πορεία προς τις εκλογές.

Μια πορεία που θα ανακοψει την εικονα ρευστοποιησης που δημιουργουν τοσο τα απαραδεκτα εξωδικα ,οσο και οι απειλές για διαγραφες ή αποκλεισμους υποψηφιοτητας!!

ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ:

Οποιος υπονομευσει με την απουσια του αυτη τη συναντηση ,ειτε θελει ενα ΣΥΡΙΖΑ μικρο που θα ασχολειται με τα δικαιωματα και μόνο,ειτε θελει ενα ΣΥΡΙΖΑ παλι μικρο που θα ψαχνεται να κολλησει σε καποιο «κεντροαριστερο» σεναριο !

ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!!

Θελω ενα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αξιωματικη αντιπολίτευση και κυβερνωσα δυναμη!

Γι αυτο πήρα την πρωτοβουλία και αυριο θα ειμαι εκει !!

Υγ .Τα γραφω αυτα γιατι παρα τη συμφωνια που εγινε ,συνεχιζουν υπουλα καποιοι να προσπαθουν να ακυρωσουν την αυριανη συναντηση για να υπηρετησουν ιδιοτελη σχεδια!!

ΑΥΡΙΟ ΜΕΤΡΙΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!!

Παύλος Πολάκης

βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανιων,υποψηφιος προεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Νωρίτερα, ο κ. Πολάκης σε δηλώσεις του ανακοίνωσε αρχικά ότι η πρότασή του έγινε δεκτή από τους Νίκο Φαραντούρη και Απόστολο Γκλέτσοενώ αργότερα συμφώνησε και η πλευρά ΚασσελάκηΔιατεθειμένος να συμβάλει στην αποκατάσταση του κλίματος ενότητας, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων δήλωνε και ο Σωκράτης Φάμελλος, αλλά έθεσε τρεις όρους, ενώ εκ των υστέρων ανοικτός σε συζήτηση, αλλά όχι «υπό το κράτος εξωδίκων» δήλωσε ο Νικόλας Φαραντούρης. Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε «παρών στη συνάντηση», και πως «τηρεί την ομαλότητα» αλλά χωρίς καμία διάθεση να αποσύρει το εξώδικο.

Ο κ. Φάμελλος, λέει «ναι» σε πρωτοβουλίες αποκατάστασης του κλίματος υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι σε συνεννόηση με τα όργανα. Ερωτηθείς λοιπόν για την πρόταση Πολάκη και το εξώδικο απάντησε πως ενημέρωσε την Γραμματέα της ΚΕ Ράνια Σβίγκου, πως «προφανώς σε συνεννόηση με τα Όργανα του κόμματος, μπορώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συνάντηση που θα δώσει λύσεις». 

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσκληση Πολάκη ήταν για αύριο στη μια το μεσημέρι, στα γραφεία της Κουμουνδούρου, την ίδια ώρα που ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος στη Βουλή. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, λόγω της συνάντησης, η συνεδρίαση της ΚΟ μετατίθεται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να οριστεί μέρα και ώρα. Η πλευρά Κασσελάκη αντιπρότεινε να γίνει η συνάντηση στις 10:30, ωστόσο συμφώνησε με τον Παύλο Πολάκη για τις 12:30.

Κασσελάκης: Γιατί θα είμαι παρών

Μήνυμα με αιχμές απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι προτίθεται να παραστεί στη συνάντηση της Πέμπτης στην οποία προσκάλεσε τους συνυποψηφίους του ο Παύλος Πολάκης

«Εύχομαι πραγματικά οι καλές προθέσεις να είναι ειλικρινείς από όλους μας και να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια» επισημαίνει, στη σκιά πληροφοριών ότι συνυποψήφιοι του δεν θα συμμετάσχουν στη συνάντηση.

«Δε θέλησα να διαγράψω υποψήφιο πρόεδρο. Δε διέρρευσα δεδομένα υποψήφιου προέδρου. Δεν ανέβαλα το συνέδριο. Δεν ανέβαλα τις εκλογές για ΚΕ. Τήρησα και τηρώ την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό θα είμαι παρών στην αυριανή συνάντηση. Εύχομαι πραγματικά οι καλές προθέσεις να είναι ειλικρινείς από όλους μας και να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια», έγραψε στο Χ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Οι όροι Φάμελλου

«Είναι απαράδεκτη και αδιανόητη η αποστολή εξώδικου στην Κεντρική Επιτροπή. Θεωρώ αδιανόητο ότι ένας εν δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος στρέφεται δικαστικά κατά του κόμματος του οποίου θέλει να διεκδικήσει την προεδρίαΜε καλύπτει απολύτως η απόφαση της χθεσινής Πολιτικής Γραμματείας και η επιστροφή του εξώδικου ως απαράδεκτο. 

Στην προοπτική και στην αναγκαιότητα της ενότητας, της αποτελεσματικότητας και της σοβαρότητας του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι διατεθειμένος να συμβάλλω με οποιονδήποτε τρόπο για να υπάρχει η αποκατάσταση αυτού του στίγματος. Γιατί όπως και για τη ρετσινιά της «διαπλοκής», απάντησα πως επιστρέφεται στον πρώην πρόεδρο.

Ενημέρωσα τη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ότι, προφανώς σε συνεννόηση με τα Όργανα του κόμματος, μπορώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συνάντηση που θα δώσει λύσεις. 

Αυτό πρέπει να γίνει μέσα στην οικογένεια και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά τα Όργανα του κόμματος και να τα σεβόμαστε. 

Από εκεί ξεκινάμε, από τους κανόνες της κοινής μας ύπαρξης. 

Είναι προφανέστατο ότι θα συμβάλλω για να υπάρχει και αποκατάσταση αυτού του αρνητικού κλίματος. Γιατί πρέπει να συζητήσουμε για μια προοπτική. Η δική μου υποψηφιότητα στοχεύει σε αυτό, στο να υπάρχει προοπτική, στο να υπάρχει ένας καλύτερος ΣΥΡΙΖΑ».

Φαραντούρης: Όχι υπό το κράτος εξωδίκων

Από την πλευρά του, ο Νικόλας Φαραντούρης δήλωνε ανοιχτός σε συζήτηση, αλλά όχι υπό το κράτος εξωδίκων. Όπως δήλωσε «στην πολιτική η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πολιτικά. Εξώδικα, απειλές εισαγγελέων, ποινικοποίηση και εκνομικισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελούν τον ταχύτερο δρόμο προς τον εκφυλισμό της πολιτικής».

Νωρίτερα, σε δήλωσή του, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «πήρα πρωτοβουλία και συγκαλώ στη 13:00 στην Κουμουνδούρου αύριο συνάντηση όλων υποψηφίων προέδρων για να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα για να επιτευχθεί ομαλότητα και ηρεμία στις συνθήκες διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, να οριστούν οι ημερομηνίες των τηλεμαχιών που πρόκειται να γίνουν και να ξεκαθαριστεί μια σειρά από θέματα. Φαραντούρης, Γκλέτσος, δήλωσαν ότι θα παραστούν και σαν θεσμικοί εγγυητές της συνάντησης και ο Ν. Παππάς και η Ράνια Σβίγκου και έχουν ενημερωθεί Φάμελλος και Κασσελάκης! Περιμένω να ανταποκριθούν σε αυτή την συνάντηση για να χαράξουμε διαφορετική πορεία από τις τελευταίες μέρες για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Π. Πολάκης εξήγησε ότι «πήρα αυτή την πρωτοβουλία ο ίδιος διότι όλα τα υπόλοιπα που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερα από το ΚΚΣΕ του ’50».