Latest News

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Αδιανόητο: Έδεσε με καλώδια τρία παιδιά που κολυμπούσαν στην πισίνα του! (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένας άνδρας  χρησιμοποίησε καλώδια για να δέσει και να κρατήσει τρία παιδιά που «συνέλαβε» να κολυμπούν στην πισίνα του σπιτιού του, μέχρι να έρθει η... αστυνομία. 

Ο Matej Radelic, 46 ετών, έδεσε τα τρία παιδιά με καλώδια (cable ties) και κάλεσε την αστυνομία. Το «έγκλημά» τους; Είχαν «εισβάλλει» στην ιδιοκτησία του και είχαν μπει να κολυμπήσουν στην πισίνα του. Επρόκειτο για τρία παιδιά, ηλικίας έξι, επτά και οκτώ ετών - τα οποία μάλιστα βγήκαν αμέσως από την πισίνα όταν τους το είπε και κάθισαν να τα δέσει!

Τελικά, ο 46χρονος βρέθηκε ο ίδιος κατηγορούμενος για βαριά επίθεση κατά τριών ατόμων, με τους εισαγγελείς να υποστηρίζουν ότι οι ενέργειές του ήταν «απάνθρωπες» και παράλογες. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι ο κ. Radelic είχε προβεί σε νόμιμες συλλήψεις πολιτών. Το Δικαστήριο Broome Magistrates άκουσε και τα δύο μέρη και συμφώνησε ότι η συμπεριφορά των παιδιών συνιστούσε «παράβαση και εγκληματική ζημία», αλλά όλα ήταν κάτω από την ηλικία ποινικής ευθύνης, η οποία είναι 10 ετών στη Δυτική Αυστραλία.

Σύμφωνα με το ABC, ο δικαστής Ντιν Πότερ έκρινε τον άνδρα ένοχο βαριάς επίθεσης κατά των δύο από τα τρία παιδιά, καθώς το μεγαλύτερο παιδί κρατήθηκε για μικρότερο χρονικό διάστημα και μπόρεσε να φύγει σύντομα. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 δολαρίων Αυστραλίας, με αναστολή για 12 μήνες.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε η κλήση του 46χρονου προς την άμεση δράση, όπου ακούγεται να λέει ότι τα δεμένα παιδιά δεν τραυματίστηκαν, αλλά «φοβήθηκαν και έκλαιγαν». «Ναι, για φαντάσου», ακούγεται να του απαντούν.

Όταν έφτασε στο σπίτι του η αστυνομία - που βρίσκεται σε απόσταση 2000km βορειοανατολικά του Περθ- ο 46χρονος φαίνεται να λέει απογοητευμένος: «Εννοώ ότι δεν υπάρχουν συνέπειες για τίποτα», αναφερόμενος στα παιδιά και στη συνέχεια: «Τι θα έκανες;... Αν νομίζεις ότι πρέπει να πάω φυλακή, θα το κάνω».

Ο εισαγγελέας της αστυνομίας Mícheál Gregg υποστήριξε ότι η πράξη του ήταν «δυσανάλογη» καθώς τα παιδιά συμμορφώθηκαν όταν τους ζητήθηκε να βγουν από την πισίνα και να καθίσουν. «Οι συνθήκες απλά δεν δικαιολογούν οποιαδήποτε χρήση βίας», είπε.