Latest News

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Φειδίας Παναγιώτου: Αντιδράσεις προκάλεσε η επίσκεψη του στα Κατεχόμενα – Χαρακτήρισε «σύνορα» την πράσινη γραμμή

 Έντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί ο Κύπριος ευρωβουλευτής, Φειδίας Παναγιώτου που επισκέφθηκε τα Κατεχόμενα και ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία με γνωστό με Τουρκοκύπριο influencer ανήμερα της... 14ης Αυγούστου.

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της επιλογής του να μεταβεί στα Κατεχόμενα, ενώ χαρακτήρισε «σύνορα» την πράσινη γραμμή στην Κύπρο. Ο Φειδίας Παναγιώτου βγήκε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα το πρωί της Τρίτης και υποστήριξε ότι στους Ελληνοκύπριους έχουν διδάξει την μισή ιστορία. «Μας έμαθαν μόνο τη μισή ιστορία, όχι τι κάναμε εμείς στους Τουρκοκυπρίους», είπε ο ευρωβουλευτής.

«Η διχόνοια δεν θα μας βγάλει πουθενά.. δεν κάνω το αίμα Likes, τι πρέπει να κάνω να σκοτώσω; Να ρίξω βόμβες; Έστειλα μήνυμα..», είπε ο Φειδίας Παναγιώτου. Όταν αναφέρθηκε ότι πήγε στα Κατεχόμενα ως εκπρόσωπος του ευρωκοινοβουλίου και ο Φειδίας Παναγιώτου απάντησε: «η Κυπριακή Δημοκρατία δέχθηκε να ανοίξουν τα σύνορα μας.. το 80% της Κύπρου πάει στα Κατεχόμενα…εσείς καταλαβαίνετε για ποιο θέμα μιλούμε; Το 80% των Κυπρίων πάει στα Κατεχόμενα.. τι σχέση έχει ότι είμαι ευρωβουλευτής, πρέπει να έρθουν κοντά οι δυο κοινότητες».

Η επίσκεψη του Φειδία Παναγιώτου στα Κατεχόμενα και οι δηλώσεις του για το θέμα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία. Πριν από μερικές ημέρες ο γνωστός δικηγόρος της Κύπρου, Χρίστος Τριανταφυλλίδης επιτέθηκε στον ευρωβουλευτή με ανάρτηση του στο Χ.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Χρίστου Τριανταφυλλίδη: