Latest News

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Συνήγορος του Πολίτη: Έκθεση κόλαφος για τον βουλευτή της ΝΔ Πασχαλίδη - Απάνθρωπη συμπεριφορά σε έγκυο συνεργάτιδα

Αποκάλυψη βόμβα για τον τοπικό βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδη, καθώς έρχεται στο φως της δημοσιότητας μία έκθεση κόλαφο από τον Συνήγορο του Πολίτη, στον οποίο προσέφυγε πρώην εργαζόμενη στο γραφείο του... γαλάζιου εθνοπατέρα.

Σύμφωνα την εφημερίδα «Νεάπολις» της Καβάλας ο κ. Πασχαλίδης, «φέρεται να έχει επιβάλλει έναν ιδιότυπο εργασιακό μεσαίωνα σε επιστημονικούς συνεργάτες και υπαλλήλους του γραφείου του αναγκάζοντάς τους είτε να σταματούν άρον άρον την συνεργασία μαζί του, είτε ασκώντας αφόρητες πιέσεις να οδηγούνται στην “έξοδο”».

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε «περίπτωση Επιστημονικής Συνεργάτιδας του Καβαλιώτη γαλάζιου βουλευτή η οποία εβρισκόμενη σε κατάσταση εγκυμοσύνης, γέννας και λοχείας με ένα μωρό αγκαλιά ήρθε αντιμέτωπη με το σκληρό πρόσωπο και την απάνθρωπη συμπεριφορά του εργοδότη της βουλευτή».

Και προσθέτει: «Έφτασε μάλιστα λόγω της επίμονης άρνησής να υπογράψει τις αντίστοιχες βεβαιώσεις για το Επίδομα Μητρότητας να βιώσει μια απίστευτη ταλαιπωρία σε κατάσταση λοχείας με αλλεπάλληλα πιεστικά τηλεφωνήματα και SMS από πλευράς του βουλευτή που τις επαναλάμβανε ότι δεν δικαιούται τίποτα και με ορατό το κίνδυνο να χαθούν οι προθεσμίες υποβολής των δικαιολογητικών, την εξώθησε λόγω της αναβλητικότητάς του στο σημείο να καταφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη για να βρει το δίκιο της.

Με τη συνδρομή δικηγόρων και με ένα βρέφος στην αγκαλιά κατάφερε να αναγκάσει τον βουλευτή να κάνει τα νόμιμα ή αλλιώς το αυτονόητο και να υπογράψει βεβαίωση για να της χορηγηθεί από τον ΟΑΕΔ το επίδομα μητρότητας. Ήταν τέτοιο το μένος του βουλευτή που δεν υπέγραφε μια απλή βεβαίωση!

Σύμφωνα με την αναφορά του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ του ΠΟΛΙΤΗ για αυτή την πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά συμπεριφορά μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου η αναφορά του μετά την εξέταση όλων των στοιχείων ήταν ότι … «προκύπτει με σαφήνεια ότι με τη συμπληρωματική παροχή μητρότητας δεν θα επιβαρυνθεί ούτε η Βουλή ούτε ο εργοδότης βουλευτής καθώς η εν λόγω παροχή καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ…” και συνεχίζει σε άλλο σημείο «…γνωρίζουμε άλλωστε στο πλαίσιο εξέτασης συναφών αναφορών και άλλες περιπτώσεις βουλευτών – εργοδοτών που έχουν υπογράψει σχετικές βεβαιώσεις. Επισημαίνεται ότι η συμπληρωματική παροχή μητρότητας χορηγείται για το διάστημα αδειών τοκετού και λοχείας, διάστημα δηλ. κατά το οποίο η μητέρα εργαζόμενη λαμβάνει άδειες μητρότητας βάσει διατάξεων αναγκαστικού δικαίου από την εφαρμογή των οποίων δεν επιτρέπεται να παραιτηθεί».

Ο Συνήγορος του Πολίτη απευθύνει μάλιστα παράκληση προς τον Καβαλιώτη βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη, μιας και πρόκειται για μία μητέρα με νεογέννητο βρέφος να υπογράψει και να πάψει να αρνείται».

Η εφημερίδα γράφει ότι «επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον βουλευτή Γιάννη Πααχαλίδη προκειμένου να καταγραφεί και η δική του τοποθέτηση στο θέμα αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν».