Latest News

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Νέες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο – Ο Νετανιάχου απειλει το Ιράν μετά την επίθεση στην εξοχική κατοικία του- Οι ΗΠΑ του λένε να περιορίσει τα χτυπήματά του

 


Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα σε αποθήκες όπλων και σε κέντρο της υπηρεσίας πληροφοριών της Χεζμπολάχ στον νότιο τομέα... της Βηρυτού.

«Η Πολεμική Αεροπορία διενήργησε πλήγματα εναντίον πολλών χώρων αποθήκευσης όπλων της Χεζμπολάχ και σε ένα κέντρο διοίκησης του αρχηγείου της υπηρεσίας πληροφοριών της Χεζμπολάχ» στον νότιο τομέα της πρωτεύουσας του Λιβάνου, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο στρατός.

«Καμπανάκι» από ΗΠΑ σε Ισραήλ: Περιορίστε τα πλήγματα στη Βηρυτό

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ κατά τη σύσκεψη των υπουργών Άμυνας της G7, έστειλαν ένα πρώτο «καμπανάκι» στην κυβέρνηση Νετανιάχου, με το… γάντι βέβαια.

Ο Λόιντ Οστιν, υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, ανέφερε πως η χώρα του θα «ήθελε να δει το Ισραήλ να περιορίζει μερικά από τα πλήγματά του στη Βηρυτό και γύρω από αυτήν».

«Ο αριθμός των απωλειών αμάχων είναι υπερβολικά υψηλός. Θα θέλαμε να δούμε το Ισραήλ να περιορίζει μερικά από τα πλήγματά του στη Βηρυτό και γύρω από αυτήν και θα θέλαμε να δούμε μια μετάβαση σε διαπραγματεύσεις που θα επιτρέψουν στους αμάχους και των δύο πλευρών να επιστρέψουν στα σπίτια τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νετανιάχου: Εκανε λάθος η Χεζμπολάχ που προσπάθησε να με δολοφονήσει

Εν τω μεταξύ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως η απόπειρα της Χεζμπολάχ να δολοφονήσει τον ίδιον και τη σύζυγό του σήμερα ήταν «σοβαρό λάθος», μετά τη δήλωση του εκπροσώπου του ότι ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο στην εξοχική κατοικία του.

«Οι σύμμαχοι του Ιράν που προσπάθησαν να με δολοφονήσουν, εμένα και τη σύζυγό μου, σήμερα, έκαναν ένα σοβαρό λάθος», ανέφερε ο Νετανιάχου σε μια δήλωση. «Λέω στους Ιρανούς και στους εταίρους τους του άξονα του κακού: όποιος κάνει κακό σε πολίτες του Ισραήλ θα πληρώσει υψηλό τίμημα», πρόσθεσε.

Καμία από τις οργανώσεις που εκτοξεύουν πυρά εναντίον του Ισραήλ τον τελευταίο χρόνο, περιλαμβανομένης της υποστηριζόμενης από το Ιράν, Χεζμπολάχ, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.