Latest News

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Στέφανος Κασσελάκης: Η αλήθεια για το κτήριο που νοίκιασε για την προεκλογική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ – Τι προβλέπει η συμφωνία

 


Η προετοιμασία του Στέφανου Κασσελάκη και του επιτελείου για τη μάχη ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί έτσι κι αλλιώς αντιπαραθέσεις και αντιδράσεις, ειδικά από τους «87» και τους συμμάχους τους, που διατείνονται ότι ο απομακρυνθείς πρόεδρος έχει… «αποκλειστεί» από την κούρσα, αρνούμενοι ότι το συνέδριο μπορεί να...

αποφασίσει το αντίθετο.

Πότε η αφίσα με το σύνθημα «Είμαι εδώ», πότε το site για την ενεργοποίηση εθελοντών, με τίτλο «odikosmassyriza», άλλοτε οι περιοδείες και σχεδόν πάντοτε κάθε δήλωσή του, γίνονται στόχος των αντιπάλων του και μάλιστα με πολύ οξύ τρόπο.

Τώρα προέκυψε και η ενοικίαση γραφείων στην οδό Πειραιώς για την οργάνωση του επιτελείου και των υποστηρικτών και γενικά για να υπάρχει μία βάση από την οποία θα συντονίζεται η προεκλογική εκστρατεία.

Άλλωστε και οι αντίπαλοί του έχουν τον δικό του τρόπο: Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Παύλος Πολάκης διαθέτουν τα βουλευτικά τους τους γραφεία και τους συνεργάτες του, ο Νικόλας Φαραντούρης κινείται με ορμητήριο την ευρωβουλή. Και φυσικά ο μηχανισμός της Κουμουνδούρου, που ελέγχεται από τους 87, ενεργοποιείται εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη με βάση τις προτιμήσεις που έχουν τα στελέχη εκείνης της πλευράς.

Για το χώρο που ενοικιάστηκε από το στρατόπεδο Κασσελάκη έχει μεγάλο δημοσίευμα η κυριακάτικη Realnews, γράφοντας ότι πρόκειται για γραφεία 1500 τετραγωνικών μέτρων και υπό τον τίτλο «τι ετοιμάζει ο Κασσελάκης».

«Εσφαλμένες πληροφορίες»

Την είδηση της ενοικίασης γραφείων επιβεβαίωσε η πλευρά Κασσελάκη το πρωί της Κυριακής, με μία ενημέρωση στην οποία αναφέρεται ότι «στους χώρους αυτούς θα στεγάζονται ο ίδιος, οι συνεργάτες του και όσοι είναι δυνατόν από τους χιλιάδες εθελοντές που ήδη δήλωσαν την υποστήριξή τους στο site της υποψηφιότητάς του odikosmassyriza.gr.

Το μισθωτήριο είναι σε ισχύ μέχρι την ημερομηνία του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Η ενοικίαση έγινε, καθώς από κάπου θα πρέπει να συντονίζεται ο προεκλογικός αγώνας, αφού κάποιοι βιάστηκαν να τον απομακρύνουν από το γραφείο του και να κλειδώσουν τα email του μέσα σε μια νύχτα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντα κινείται με διαφάνεια. Θα μπορούσαν απλά επικοινωνώντας μαζί μας να μάθουν την αλήθεια και να αποφεύγουν τις εσφαλμένες πληροφορίες που γράφονται.
Ένα τηλεφώνημα θα ήταν αρκετό».

Ο χώρος και τι προβλέπει η συμφωνία

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα χώρο, που διατίθεται για εκδηλώσεις ή άλλες δραστηριότητες, συγκεκριμένου χρονικού ορίζοντα. Δεν είναι δηλαδή μόνιμα γραφεία.

Μάλιστα στις 6 Δεκεμβρίου ο χώρος πρόκειται να διατεθεί σε άλλον ενοικιαστή. Η συμφωνία με τον κ. Κασσελάκη κατέστη δυνατή ακριβώς επειδή ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε το χώρο και το μισθωτήριο έχει ισχύ έως τις 3 Δεκεμβρίου, μόλις τελειώσει δηλαδή και ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα και τα έπιπλα είναι ενοικιασμένα, καθώς έτσι κι αλλιώς το επιτελείο Κασσελάκη θα φύγει από κει στις αρχές Δεκεμβρίου.

Το εμβαδόν συνολικά του κτηρίου (έχει στη μέση μία αυλή και γύρω γύρω αίθουσες και γραφεία) μπορεί να είναι 1500 τμ ή και περισσότερο, αλλά ο συγκεκριμένος χώρος που νοίκιασε ο κ. Κασσελάκης είναι μόνο ένα μέρος και αισθητά μικρότερος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν χώρο με περίπου 10 θέσεις εργασίας και ένα σαλόνι, όπου θα εγκατασταθούν κυρίως οι εθελοντές και κάποια στελέχη.

Υπάρχει επίσης πρόβλεψη για ένα γραφείο του κ. Κασσελάκη, στο οποίο θα «κολλήσει» και το γραφείο του διευθυντή του, του Μανώλη Καπνισάκη.

Επίσης μία αίθουσα συσκέψεων, ένας χώρος υποδοχής, μία κουζίνα.

Όλος αυτός ο χώρος ίσως δεν ξεπερνά τα 350 τ.μ. και σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται ούτε για κάτι φαραωνικό και κυρίως όχι για κάτι μόνιμο. Δεν υποκρύπτει δηλαδή, εκ της φύσεως του μισθωτηρίου και του σχεδιασμού, κάτι άλλο πέραν της χρήσης του χώρου με ορισμένο ορίζοντα και συγκεκριμένο στόχο.

Το μισθωτήριο υπογράφηκε τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι εργασίες διαμόρφωσης έχουν ξεκινήσει και θα χρειαστούν κάποιες μέρες για να είναι έτοιμος προς χρήση ο χώρος.