Latest News

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Αθλιότητες στον ΣΥΡΙΖΑ: Διέρρευσαν το «πόθεν έσχες» του Κασσελάκη μόλις το κατέθεσε - Παραίτηση Σβίγκου ζήτησε ο Καπνισάκης

 


Καταγγελία για διαρροή προσωπικών δεδομένων του Στέφανου Κασσελάκη από το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έκανε ο Μανώλης Καπνισάκης, διευθυντής του γραφείου του Κασσελάκη, ζητώντας την παραίτηση της... Ράνιας Σβίγκου.



Η καταγγελία ήρθε μετά από δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που αφορούσε το πόθεν έσχες του Κασσελάκη.

Ο Καπνισάκης χαρακτήρισε τη διαρροή ως «απαράδεκτη» και «καταδικαστέα», τονίζοντας πως παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα του Κασσελάκη και εγείρει ερωτήματα σχετικά με την προστασία των δεδομένων και τη διαφάνεια στο κόμμα.

«Απαιτούμε την άμεση παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου, η οποία έχει την ευθύνη για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων», ανέφερε ο Καπνισάκης, προσθέτοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του.

Ο Καπνισάκης σημείωσε επίσης ότι η διαρροή συνέβη την ίδια ημέρα με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, κάτι που, όπως ανέφερε, δεν θεωρείται τυχαίο.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε τη δήλωση πόθεν έσχες για τη χρήση έως τις 24/9/2023, όταν ανέλαβε την ιδιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι κατέθεσαν δηλώσεις για το έτος 2021, λόγω τεχνικών καθυστερήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής.

Ο Καπνισάκης κατέληξε λέγοντας ότι τα στοιχεία της δήλωσης του Κασσελάκη είναι ακριβή και πλήρως τεκμηριωμένα, καλώντας όσους στηρίζουν το αφήγημα της ΝΔ να επανεξετάσουν τη στάση τους.