Latest News

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Δημοσκόπηση: Ποια είναι η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ - Το προβάδισμα του Κασσελάκη έναντι του Φάμελλου

 


Προβάδισμα 11,9% μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της... Interview για λογιαριασμό του politic.gr.

Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 25% στην πρόθεση ψήφου, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 13,1%.

Τρίτη δύναμη το ΚΚΕ με 8%, ενώ η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 7,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην 5η θέση με 6,6%. Εντύπωση προκαλεί το 6% της Φωνής Λογικής της Λατινοπούλου, ενώ στην πρόθεση βάζουν μέσα στη Βουλή Νίκη, ΜεΡΑ25, Πλεύση και οριακά τη Νέα Αριστερά.

Στο μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκάθαρο προβάδισμα στον Στέφανο Κασσελάκη, δίνουν για επικρατέστερο για την προεδρία, εφ’ όσον τελικά του επιτραπεί να κατέβει υποψήφιος.

Στην κοινή γνώμη έχει προβάδισμα 20 μονάδων, καθώς συγκεντρώνει το 31,4%, με δεύτερο επικρατέστερο τον… κανένα με 21,9%. Ο Σωκράτης Φάμελλος ακολουθεί με 21,2% και μετά ο Πολάκης με 12,1%, ενώ ο Απόστολος Γκλέτσος με 2,6% αφήνει πίσω του τον Ν. Φαραντούρη.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η διαφορά είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή καθώς ο Κασσελάκης φτάνει σε ποσοστό 47,2% έναντι 22,9% του Φάμελλου και 11,9% του Πολάκη.

Οσον αφορά την δημοφιλία των αρχηών των κομμάτων (χωρίς την παρουσία αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ), ο Κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 34,6%, με τον Δ. Κουτσούμπα και την Ζωή Κωνσταντοπούλου να ακολουθούν.

Τέλος, για καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του Ν. Ανδρουλάκη, ο νυν πρωθυπουργός συγκεντρώνει 38%, με τον Ν. Ανδρουλάκη να έχει 15%.