Latest News

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Κηδεύεται ο αδικοχαμένος Ιωνάς στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ - Ταυτόχρονα μνημόσυνο στη Θεσσαλονίκη

 


Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του 26χρονου Ιωνά Καρούση στο Τελ Αβίβ, η κηδεία του οποίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 5 Οκτωβρίου στην Ιερουσαλήμ... στο Ισραήλ.

Ο 26χρονος Ιωνάς κατείχε διπλή υπηκοότητα, ελληνική και ισραηλινή. Είχε γεννηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου του 1998 στο Τελ Αβίβ και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ, έχοντας πάντα στενές σχέσεις με την Ελλάδα και την πόλη καταγωγής του, τη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Ισραήλ, ενώ τελευταία εργαζόταν στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah στο Κέντρο Νευροανοσολογίας, σε ένα έργο καταγραφής και στατιστικής ανάλυσης δεδομένων ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Πού θα γίνει η κηδεία – Επιμνημόσυνη δέηση στη Θεσσαλονίκη

Η κηδεία του αδικοχαμένου νεαρού θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ ή Πύλη Σιών, στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Την ίδια ώρα μνημόσυνο για τον αδικοχαμένο Ίωνα θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει και η κοπέλα του Μαργαρίτα σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε τη δημοσίευση:

Το μνημόσυνο του Ιωνά Καρούση στη Θεσσαλονίκη

Η τελευταία επικοινωνία με την κοπέλα του

Η 24χρονη κοπέλα του, Μαργαρίτα, θυμάται την τελευταία φορά που μίλησε με τον Ιωνά και τον τρόπο που έμαθε την τραγικό θάνατό του.

«Στις 15:30 το μεσημέρι μιλήσαμε τελευταία φορά. Πήγε γι΄αυτήν την εργασία. Έπρεπε να κάνει tour, ουσιαστικά να γυρίσει όλες τις στάσεις του τρόλεϊ και έπρεπε να βγάλει φωτογραφία την κάθε στάση μεμονωμένα. Έτυχε στη συγκεκριμένη στάση, εκείνα τα λεπτά να γίνει αυτό», ανέφερε.

Ο Ιωνάς Καρούσης βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης για εργασία του πανεπιστημίου του. Έτυχε να βρεθεί απέναντι από τους δράστες που είχαν φτάσει αποφασισμένοι να σκοτώσουν αδιακρίτως.

«Ήταν δύο Παλαιστίνιοι, ο ένας με μαχαίρι, ο άλλος με καλάσνικοφ και άρχισαν να σκοτώνουν. Δεν έβλεπα τηλεόραση, εγώ κατά τις 19:30 είδα ότι γίνεται επίθεση. Του έστελνα μηνύματα και δεν απαντούσε», περιέγραψε η 24χρονη.