Latest News

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Ο Σωκράτης Μάλαμας εξηγεί γιατί συμμετέχει στη συναυλία για τα Τέμπη

 
Ο Σωκράτης Μάλαμας με ανάρτησή του στα social media εξηγεί γιατι συμμετέχει στη συναυλία  για τα Τέμπη που διοργανώνει ο σύλλογος...«Τέμπη 2023».

Η συναυλία που είναι προγραμματισμένη για τις 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο έχει προκαλέσει την αντίδραση από συγγενείς θυμάτων λόγω του αντιτίμου των 15 ευρώ. Ο τραγουδοποιός ο οποίος συμμετέχει μαζί με τους Φοίβο Δεληβοριά, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Κοινούς Θνητούς και Τάνια Τσανακλίδου αναφέρει ότι «έχουμε παιδιά και γνωρίζουμε το αίσθημα της διαρκούς απώλειας, όμως η συμπαράστασή μας είναι επίσης απόλυτη για την εξεύρεση της αλήθειας που έχει αλλοιωθεί -αποκρυβεί με τόση επιμέλεια κάτω από περίεργα σχεδιάσματα- τεχνάσματα και νομικά κόλπα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σωκράτη Μάλαμα:

«ΝΑΙ, κατανοώ τη θλίψη και τη θέση κάποιων γονέων και συγγενών για τα παιδιά που χάθηκαν τόσο άκαιρα και παράδοξα.  Κατανοούμε την οδύνη και ο σεβασμός μας ειναι απολυτος στο προσωπό τους. Έχουμε παιδιά και γνωρίζουμε το αισθημα της διαρκούς απώλειας, όμως η συμπαράστασή μας είναι επίσης απόλυτη για την εξεύρεση της αλήθειας που έχει αλλοιωθεί -αποκρυβεί με τόση επιμέλεια κάτω απο περίεργα σχεδιάσματα- τεχνάσματα και νομικά κόλπα.  Είναι υπόθεση όλων μας γι' αυτό συμμετέχω με κάθε τροπο σ αυτή την συναυλία».  

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: «Έχω δώσει τον λόγο μου στους συγγενείς θυμάτων»

Την Τρίτη μέσω Instagram, ο Θανάσης Παπακωνστανίνου απάντησε στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη συναυλία, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων του Νίκου Πλακιά και της Βάσως Κούλπα, που εξέφρασαν την αντίθεσή τους.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έγραψε, ωστόσο: «Έχω δώσει το λόγο μου στους συμπολίτες- συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, που ήρθαν σε επαφή μαζί μου εδώ και καιρό και μου ζήτησαν -τιμώντας με έτσι να έχω συμμετοχή σε συναυλία για τη στήριξη του δύσκολου αγώνα τους για δικαιοσύνη, ότι θα είμαι εκεί και θα τους στηρίξω, παρ' ότι έχω απομακρυνθεί από τα συναυλιακά δρώμενα. Τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη-το γεγονός είναι πολύ φορτισμένο για να έχει κανείς αμφιβολίες- και θα συνεχίζω να τους στηρίζω είτε είναι όλοι μαζί είτε μείνει έστω και μια μόνο οικογένεια. Είτε στο Καλλιμάρμαρο είτε οπουδήποτε αλλού.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου».

Δεληβοριάς: Πηγαίνω στη συναυλία για τα Τέμπη χωρίς δεύτερη σκέψη

«Πηγαίνω στη συναυλία για τα Τέμπη χωρίς δεύτερη σκέψη», δήλωσε ο Φοίβος Δεληβοριάς, μετά το ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες.

«Αγόρασα μάλιστα κι ο ίδιος έναν αριθμό εισιτηρίων για να υποστηριχθεί ο Σύλλογος, ο καθαρότερος δρόμος νομικά για να είναι όλα εντάξει και καθαρά», γράφει ο ίδιος και κατόπιν απευθύνεται σε όσους έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με τη συναυλία: «Με σεβασμό στις αντιρρήσεις  από άλλες οικογένειες, είμαι ταυτόχρονα απολύτως σίγουρος πως αν η συναυλία βοηθήσει σε κάποια πιθανή δικαίωση, θα δικαιωθούν κι εκείνοι και όλη η μελλοντική κοινωνία, που δικαιούται και ασφάλεια και λογοδοσία».

«Σε τελευταία ανάλυση, λοιπόν, πηγαίνω στη συναυλία και για το δικό μου το παιδί. Τα υπόλοιπα εκεί», καταλήγει και στο πρώτο σχόλιο της ανάρτησής του παραθέτει την τοποθέτηση της Μαρίας Καρυστιανού, εκ μέρους του συλλόγου, για το θέμα.