Latest News

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ανατροπή με τον βασικό ύποπτο στην υπόθεση της Μαντλίν: Η απόφαση του Δικαστηρίου


 Αθώος κρίθηκε ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν, Κρίστιαν Μπρούκνερ. Ο 47χρονος Γερμανός αθωώθηκε από το περιφερειακό δικαστήριο στο Braunschweig, στη βόρεια Γερμανία, από τρεις κατηγορίες για βιασμό και δύο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Πορτογαλία μεταξύ... 2000 και 2017.

Το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις και άρα δεν μπορεί να καταδικαστεί για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Η απόφαση θα μπορούσε να αποδειχθεί κρίσιμη για την εξέλιξη των ερευνών σχετικά με την υπόθεση της μικρής Μανλίν

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Κρίστιαν Μπρούκνερ είχε τονίσει πως ο πελάτης του θα πρέπει να αθωωθεί, καθώς αμφισβητείται η αλήθεια των καταθέσεων των μαρτύρων. «Η δίκη δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει διεξαχθεί», τόνισε.

Σημειώνεται πως ο Κρίστιαν Μπρούκνερ βρίσκεται ήδη στη φυλακή εκτίοντας ποινή για τον βιασμό μιας Αμερικανίδας τουρίστας το 2005 στην Πράια ντα Λουζ, το ίδιο παραθαλάσσιο θέρετρο της Πορτογαλίας όπου ο Μακαν, χάθηκε δύο χρόνια αργότερα. Η ποινή ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2025.

Υπενθυμίζεται πως ένας πρώην συγκρατούμενος του Μπρούκνερ είχε δηλώσει στο δικαστήριο τον περασμένο μήνα ότι ο 47χρονος του είχε πεί ότι είχε κάποτε απαγάγει ένα παιδί στην Πορτογαλία. Όπως του είχε πει μια νύχτα είχε δει ένα «ανοιχτό παράθυρο» και ότι «βρήκε ένα παιδί και το πήρε».