Latest News

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Επίθεση ισραηλινών τουριστών σε διαδηλωτές αντιπολεμικής συγκέντρωσης στη Ρόδο

 Επίθεση Ισραηλινών τουριστών σε διαδηλωτές αντιπολεμικής συγκέντρωσης, στη Ρόδο... καταγγέλλει το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Ρόδου, ομάδα ισραηλινών τουριστών επιτέθηκε κατά των διαδηλωτών με αποτέλεσμα να υπάρξουν ακόμα και σωματικές συμπλοκές.

Αναλυτικότερα η καταγγελία αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την απίστευτη πρόκληση πολυπληθούς ομάδας ισραηλινών τουριστών(;) που στη θέα των σημαιών της Παλαιστίνης, επιτέθηκαν στη συγκέντρωση σωματείων και φορέων της περιοχής με θέμα την καταδίκη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, την αλληλεγγύη στους λαούς που υποφέρουν, την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο.

Η επίθεση, στην αρχή με συνθήματα υπέρ του δολοφονικού πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ και στη συνέχεια με χειροδικίες, αλλά και απειλές του τύπου “θα σας σκοτώσουμε” , θα σας κόψουμε τα κεφάλια και άλλα παρόμοια, πήρε αποφασιστική απάντηση από τους συγκεντρωμένους και κόσμο που περνούσε από την περιοχή.

Το θράσος τους, να προσπαθούν να επιβάλλουν σιωπητήριο για τα εγκλήματα του Ισραήλ, να πιστεύουν ότι μπορούν να πνίξουν τη δίκαιη οργή που ξεχειλίζει με αυτό τον προκλητικό τρόπο, πηγάζει από τη στάση της κυβέρνησης και όσων δικαιολογούν τη σφαγή, στο όνομα της “αυτοάμυνας” του Ισραήλ.

Όμως, “βρήκαν τοίχο”, γιατί η συγκέντρωση εξέφραζε τα πραγματικά αισθήματα του λαού μας που είναι ενάντια στη σφαγή που διεξάγεται από το κράτος δολοφόνο, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.»

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου αναφέρει τα εξής:

«To σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου χαιρετίζει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες τους νέους και τις νέες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του και έδωσαν μαχητική απάντηση στα σχέδια του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ από κοινού με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που βάζουν φωτιά στην περιοχή της Μέση Ανατολής.

Το μήνυμα που στάλθηκε μέσα από αυτήν την συγκέντρωση ήταν ένα και ακούστηκε δυνατά, να σταματήσει εδώ και τώρα η σφαγή των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, καμία στήριξη στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ να σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική και στρατιωτική στήριξη από την ελληνική κυβέρνηση να γυρίσουν τώρα πίσω τα ελληνικά πλοία που επιχειρούν στην περιοχή της Ερυθράς θάλασσας και ανοιχτά του Λίβανου.

Αυτό ήταν που ενόχλησε ομάδα ισραηλινών οι οποίοι με προκλητικό τρόπο επιτέθηκαν στην αρχή με συνθήματα και βρισιές και στη συνέχεια «απλώνοντας χέρι» και εκτοξεύοντας απίστευτες απειλές όπως «θα σας σκοτώσουμε», «θα σας κόψουμε τα κεφάλια».

Τέτοιο είναι το μίσος τους για την αλήθεια, τέτοιο δηλητήριο και προπαγάνδα ρίχνει η Ισραηλινή κυβέρνηση για να μην να ακούγεται πουθενά και με κανέναν τρόπο η αντίσταση. Τέτοια είναι η προκλητικότητα τους που προσπάθησαν μέσα στον τόπο μας να μας επιβάλουν την προπαγάνδα τους για τα εγκλήματα που κάνουν. Αν αυτή είναι η στάση τους και το μίσος τους απέναντι στους ανθρώπους της χώρας μας που διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο, φανταζόμαστε πως φέρονται στον παλαιστινιακό λαό, που τον καταπιέζουν, τον δολοφονούν και κλέβουν την γη του εδώ και δεκαετίες.

Αλήθεια πάντως κάνουν διακοπές, την ώρα που το κράτος τους εξαπολύει επιθέσεις σε 5 χώρες;

Φυσικά, επειδή εδώ υπάρχει ταξικό εργατικό κίνημα, αυτά δεν περνάνε. Πήραν πληρωμένη απάντηση και από τους συγκεντρωμένους και από περαστικούς. Γιατί η οργή και η αγανάκτηση του ροδιακού λαού για όσα συμβαίνουν στην Μ. Ανατολή έχει ξεχειλίσει και ήταν δεδομένο να εκφραστεί.

Μέλη της Διοίκησης του σωματείου μας, μαζί και με εκλεγμένους συνδικαλιστές άλλων σωματείων και φορέων που πήραν μέρος στην κινητοποίηση έκανε παρέμβαση-διαμαρτυρία στην αστυνομική διεύθυνση, απαιτώντας την άμεση σύλληψή τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νησιού να μην δείξουν καμία ανοχή σε τέτοιες καταστάσεις, σήμερα πήραν την απάντηση τους και κατάλαβαν ότι δεν θα τους περάσει, ότι η αλήθεια θα ακουστεί δυνατά, ότι δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν το εργατικό κίνημα της χώρας και κανέναν εργάτη που θέλει να δείξει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό και λιβανέζικο λαό που σφαγιάζονται από το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.

Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή της Μέσης Ανατολής που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια μας.

Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να σταματήσει το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού και Λιβανέζικου λαού.»