Latest News

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Διαρροή υγραερίου στην Κερατέα: Εκκενώθηκε ο οικισμός Ρουμούντι, διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Λαυρίου

Την προληπτική εκκένωση του οικισμού Ρουμούντι εξαιτίας της διαρροής υγραερίου σε πρατήριο καυσίμων στην Κερατέα Αττικής και συγκεκριμένα στον οικισμό Διψελιζα...

αποφάσισαν οι αρχές.

Όπως αναφέρει η ομάδα Πυροπροστασίας Δασών Λαυρεωτικής, σε ανάρτησή της στο Facebook, η εκκένωση πραγματοποιήθηκε με λεωφορεία του δήμου Λαυρεωτικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εργασίες για την αντιμετώπιση της διαρροής και η μετάγγιση του αερίου θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα.

Ταυτόχρονα οι αρχές αποφάσισαν τη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Λαυρίου από το ύψος της Λ. Αθηνών - Σουνίου έως το ύψος της Λ. Πλάκας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία γίνεται από την παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου-Κερατέας.



Η διαρροή αερίου παρατηρήθηκε το πρωί της Πέμπτης σε πρατήριο καυσίμων στην Κερατέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για διαρροή αερίου από τη δεξαμενή του πρατηρίου καυσίμων και η περιοχή έχει αποκλειστεί. Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που επιχειρούν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα.

Το πρατήριο βρίσκεται στον οικισμό Διψέλιζα Κερατέας και για τον λόγο αυτό έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Λαυρίου από το ύψος της Λ. Αθηνών-Σουνίου έως το ύψος Λ. Πλάκας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 15 πυροσβέστες και πέντε οχήματα.