Latest News

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Εν αναμονή της επίθεσης του Ισραήλ στην Τεχεράνη: Ο Ιρανός ΥΠΕΞ απειλεί για πιο σκληρά αντίποινα αν αντιδράσει το Τελ Αβίβ

 Το Ιράν προειδοποιεί για άλλη μία φορά, μέσω του υπουργού Εξωτερικών, το... Ισραήλ.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου ετοιμάζεται για αντίποινα, με τον ΥΠΕΞ του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, να προειδοποιεί για μία «ακόμη πιο σκληρή απάντηση» σε περίπτωση που το Ισραήλ επιτεθεί.

Σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε: «Η απάντησή μας σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση θα είναι ισχυρότερη και πιο αυστηρή και μπορούν να δοκιμάσουν τη θέλησή μας. Η επίσκεψή μου στη Βηρυτό και τη Δαμασκό μεταφέρει ένα μήνυμα – το Ιράν θα στέκεται πάντα δίπλα στην αντίσταση».

Στην χώρα επικρατεί συναγερμός, καθώς εδώ και 48 ώρες είναι σε επιφυλακή ο στρατός. Ηδη έχουν αποσυρθεί σε ασφαλές μέρος πύραυλοι cruise που η Τεχεράνη είχε αναπτύξει για προστασία κυρίως των πυρηνικών της εγκαταστάσεων. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκαν τα υπόγεια συστήματα αεράμυνας, στις περιοχές όπου υπάρχουν πυρηνικές και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας, καθώς και στις πετρελαιοπηγές στα νότια της χώρας.

Ανησυχία στις ΗΠΑ, το παιχνίδι της υπομονής το Ισραήλ

Την ίδια ώρα, άπαντες περιμένουν να δουν πότε θα κάνει κίνηση το Ισραήλ. Αναλυτές σε διεθνή πρακτορεία έχουν κάνει την εκτίμηση πως αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και απόψε τα ξημερώματα της Κυριακής, αν και δεν έχει διαρρεύσει κάτι, ούτε έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ τους πολίτες να απομακρυνθούν, όπως συνηθίζει να κάνει πριν επιτεθεί.

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται δεδομένο πως θα επιτεθεί και το θέμα είναι το πότε. Οι ΗΠΑ που στηρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου ωστόσο, είναι εξαιρετικά ανήσυχες καθώς έχουν διαπιστώσει πως τις τελευταίες 48 ώρες η Τεχεράνη έχει διακόψει κάθε έμμεση επικοινωνία με την Ουάσιγκτον.

Να θυμίσουμε ότι πριν χτυπήσει το Ισραήλ, είχε ενημερώσει για την επίθεσή του τους Αμερικανούς, αλλά και την Ρωσία.