Latest News

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Εντυπωσιακό βίντεο με δελφίνια να παίζουν στον Θερμαϊκό

 


Τέσσερα δελφίνια να παίζουν στα νερά του Θερμαϊκού αντίκρισαν το πρωί της Παρασκευής, όσοι βρέθηκαν στην παραλία.... της Θεσσαλονίκης.

Αρκετοί πολίτες που απολάμβαναν το περπάτημα ή το τρέξιμό τους νωρίτερα σήμερα, αντίκρισαν τέσσερα δελφίνια να κάνουν «βουτιές» στον Θερμαϊκό Κόλπο, ενώ κάποιοι από αυτούς δεν δίστασαν να απαθανατίσουν το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που τα δελφίνια κάνουν την εμφάνισή τους στον Θερμαϊκό. Τον Σεπτέμβριο συγκεκριμένα, ένα κοπάδι με δελφίνια έκανε εθεάθη να κολυμπά στον Κόλπο, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Σε ανακοίνωση της, η περιβαλλοντική οργάνωση iSea ανακοίνωσε πως γίνεται για πρώτη φορά συστηματική παρακολούθηση των πληθυσμών δελφινιών στον Θερμαϊκό. Μάλιστα την τελευταία τριετία έχουν καταγραφεί 71 ρινοδέλφινα, 25 κοινά δελφίνια και 9 ζωνοδέλφινα, ενώ συνεχίζεται η διερεύνηση της κατανομής των πληθυσμών τους στην περιοχή και η συστηματική μελέτη των ειδών που εμφανίζονται τακτικά αλλά και περιστασιακά στον κόλπο.