Latest News

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Μυστήριο σε ζωολογικό κήπο στο Χονγκ Κονγκ: Οκτώ πίθηκοι πέθαναν την ίδια μέρα- Το επικρατέστερο σενάριο (ΒΙΝΤΕΟ)


Θρίλερ στο Χονγκ Κονγκ λόγω των θανάτων οκτώ πιθήκων, την ίδια ημέρα, στον ίδιο ζωολογικό κήπο...

Πρόκειται για ένα σπάνιο περιστατικό για την διαλεύκανση του οποίου έχουν διαταχθεί νεκροψίες και εργαστηριακές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια των θανάτων.

Σύμφωνα με το Reuters, τα ζώα, ένας Κερκοπίθηκος Ντε Μπράζα, ένα σκιουρόμορφο Σαϊμίρι, τρεις ασπρόλοφοι ταμαρίνοι και τρία λευκοκέφαλα σακί, βρέθηκαν νεκρά στον Ζωολογικό και Βοτανικό Κήπο της πόλης (HKZBG) την Κυριακή, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αναψυχής και πολιτισμού του Χονγκ Κονγκ.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, το τμήμα θηλαστικών του ζωολογικού κήπου θα παραμείνει κλειστό από τη Δευτέρα για απολύμανση και καθαρισμό.

«Θα παρακολουθούμε επίσης στενά τις συνθήκες υγείας των άλλων ζώων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, άλλες εγκαταστάσεις του HKZBG θα παραμείνουν ανοιχτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εγκληματικό λάθος των επισκεπτών;

Ο ταυτόχρονος θάνατος οκτώ πιθήκων είναι ίδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο και η αιτία θα μπορούσε να αποδοθεί σε συλλογική τροφική δηλητηρίαση, σύμφωνα με τη Florence Tang Mei-kuen, λέκτορα στη Σχολή Βιοϊατρικών Επιστημών του Κινεζικού Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ (CUHK)

Όπως αναφέρει η thestandard.hk, σύμφωνα με την καθηγήτρια οι τουρίστες μπορεί να έδωσαν τροφή που είναι επιβλαβής για τους πιθήκους, όπως η σοκολάτα, και ζήτησε να ελεχθεί εάν υπήρχε κάποια αμέλεια από τη μεριά της διοίκησης.

Το HKZBG είναι το παλαιότερο πάρκο στην επικράτεια. Χτίστηκε το 1860, φιλοξενεί περίπου 158 πτηνά, 93 θηλαστικά και 21 ερπετά σε περίπου 40 κλουβιά.