Latest News

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Έσωσε άγνωστο από πνιγμό, αλλά πνίγηκε ο ίδιος! - Η σορός του εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά


Η σορός ενός άνδρα, που είχε διασώσει έναν άγνωστο από πνιγμό πηδώντας στη θάλασσα, εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά το γεγονός, στο... Μπαλί της Ινδονησίας. 

Δύο ημέρες πριν, ο Κρεγκ Λέιντλι έκανε βόλτα στην παραλία, στις δυτικές ακτές του Μπαλί, όταν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα άκουσε τις έντρομες φωνές ενός κολυμβητή, που φαινόταν να κινδυνεύει.

Τότε, ο 56χρονος Λέιντλι έπεσε στον ωκεανό και κατάφερε να φέρει τον Μίκρο Στάλα, έναν 29χρονο Γερμανό τουρίστα, κοντά στη στεριά. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο άνδρες έφτασαν μέχρι ένα σύμπλεγμα βράχων, όμως ενώ ο Γερμανός ανασυρόταν από το νερό, ένα κύμα παρέσυρε τον Λέιντλι μακριά, προς τα ανοιχτά της θάλασσας. 

Οι αρχές της Ινδονησίας ξεκίνησαν επιχείρηση διάσωσης, που δυστυχώς ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου με τον εντοπισμό της σορού του 56χρονου, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο όπου εθεάθη τελευταία φορά.

«Ήρωας»: Ένας 56χρονος έσωσε άγνωστο από ππνιγμό αλλά έχασε ο ίδιος την ζωή του στο ΜπάλιTwitter

 Ο Κρεγκ Λέιντλι φαίνεται πως είχε ασχοληθεί με το bodybuilding/Φωτογραφία: Craig Laidley,

Σε ανακοίνωση της, η οικογένεια του Λέιντλι αποκάλυψε ότι άφησε πίσω δύο γιους και μία ευρύτερη οικογένεια, που φυσικά είναι σοκαρισμένη και συντετριμμένη από τον θάνατό του. 

«Δε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο για να βοηθήσει κάποιον άλλον που το είχε ανάγκη», γράφουν και συνεχίζουν. 

«Η γενναιότητα και η αποφασιστικότητά του είναι απόδειξη του χαρακτήρα του. Ήταν ένας άνθρωπος που έφερε καλοσύνη, δύναμη, φως και γέλιο σε όσους ήταν γύρω του».

Φόρο τιμής στον γενναίο άνδρα απέτισε και ο ξάδελφος του, Μαρκ, χαρακτηρίζοντας τον Κρεκ Λέιντλι «ήρωα που πλήρωσε το απόλυτο τίμημα για να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου που ούτε καν γνώριζε».«Ήρωας»: Ένας 56χρονος έσωσε άγνωστο από πνιγμό αλλά έχασε ο ίδιος την ζωή του στο ΜπαλίTwitter

 Φωτογραφία: Craig Laidley,

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο των επιχειρήσεων εντοπισμού και διάσωσης της περιοχής, τα κύματα που παρέσυραν τον Λέιντλι στα ανοιχτά της δυτικής ακτής του Μπαλί, ήταν «ακραία», αν και συμπλήρωσε ότι παρόμοια ατυχήματα «συμβαίνουν σχετικά συχνά εδώ». 

«Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν σημειωθεί πέντε τέτοια περιστατικά», δήλωσε.