Latest News

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

ΟΣΕ: Απολύθηκε ο ελεγκτής σιδηροδρομικής διάβασης που μιλούσε στο κινητό εν ώρα υπηρεσίας

 


Ο ελεγκτής της σιδηροδρομικής διάβασης που μιλούσε στο κινητό εν ώρα υπηρεσίας, τελικά απολύθηκε από... τον ΟΣΕ.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, δείχνει το τρένο μεταξύ Ιεράς Οδού και Κωνσταντινουπόλεως, να σταματά και τον οδηγό να φωνάζει από το παράθυρο στον ελεγκτή. Ο μηχανοδηγός, αφού σταμάτησε την αμαξοστοιχία, άρχισε να καβγαδίζει με τον ελεγκτή της διάβασης, λέγοντας ότι θα του κάνει αναφορά, για να λάβει ως απάντηση, ύβρεις και απαξιωτικές εκφράσεις, από τον ομιλούντα στο κινητό ελεγκτή της διάβασης.

Μάρτυρες του περιστατικού έγιναν ένας άνδρας και ένα παιδί, όταν το παιδί ρώτησε τι συμβαίνει καθώς παρακολουθούσε το τρένο που περνούσε. Ο μηχανοδηγός, εκνευρισμένος, έχει βγει από το παράθυρο και φωνάζει προς τον ελεγκτή: «Περνάει το τρένο ρε!» αναφερόμενος στην συμπεριφορά του ελεγκτή που αμέριμνος μιλά στο κινητό του τηλέφωνο.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο TikTok με την εξής περιγραφή: «Σήμερα ήμασταν μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού! Σε μια από τις πιο επικίνδυνες διαβάσεις, όπου έχουν συμβεί θανατηφόρα ατυχήματα, οι μηχανοδηγός και ο ελεγκτής αντάλλασσαν εκφράσεις και απειλές, επιβεβαιώνοντας την κατάσταση αβεβαιότητας και κινδύνου».

Οι θεατές του βίντεο εκφράζουν την ανησυχία τους για την ασφάλεια των επιβατών, επισημαίνοντας την απουσία κατάλληλων μηχανισμών επικοινωνίας μεταξύ του μηχανοδηγού και του ελεγκτή, οι οποίοι φαίνεται να βασίζονται αποκλειστικά σε φωνές από το παράθυρο.