Latest News

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Φοίβος Δεληβοριάς και Θανάσης Παπακωνσταντίνου εξηγούν γιατί θα τραγουδήσουν στη συναυλία για τα Τέμπη


 Υπέρ της μεγάλης συναυλίας που διοργανώνεται στη μνήμη των 57 θυμάτων στα Τέμπη τάχθηκαν ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι θα τραγουδήσουν στο Καλλιμάρμαρο στις... 11 Οκτωβρίου.

Οι καλλιτέχνες εξήγησαν δημόσια για ποιο λόγο θα συμμετάσχουν στη συναυλία, μετά την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Νίκου Πλακιά και του συλλόγου που έχουν ιδρύσει συγγενείς ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη σιδηροδρομική τραγωδία.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, σε ανάρτησή του τονίζει ότι «πηγαίνω στην συναυλία για τα Τέμπη χωρίς ούτε μία δεύτερη σκέψη».

Ο ίδιος επισημαίνει δε ότι αγόρασε και κάποια εισιτήρια για να υποστηριχθεί ο Σύλλογος, «ο καθαρότερος δρόμος νομικά για να είναι όλα εντάξει και καθαρά».

«Με σεβασμό στις αντιρρήσεις από άλλες οικογένειες, είμαι ταυτόχρονα απολύτως σίγουρος πως αν η συναυλία βοηθήσει σε κάποια πιθανή δικαίωση, θα δικαιωθούν κι εκείνοι και όλη η μελλοντική κοινωνία, που δικαιούται και ασφάλεια και λογοδοσία» σημειώνει ο Φοίβος Δεληβοριάς προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

«Σε τελευταία ανάλυση, λοιπόν, πηγαίνω στη συναυλία και για το δικό μου το παιδί. Τα υπόλοιπα εκεί».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Φοίβου Δεληβοριά

«Πηγαίνω στην συναυλία για τα Τέμπη χωρίς ούτε μία δεύτερη σκέψη. Πηγαίνω για να στηρίξω όσες οικογένειες αποφάσισαν τον δύσκολο και πολυέξοδο δρόμο της νομικής διεκδίκησης κι εδώ και στην Ευρώπη.

Αγόρασα μάλιστα κι ο ίδιος έναν αριθμό εισιτηρίων για να υποστηριχθεί ο Σύλλογος, ο καθαρότερος δρόμος νομικά για να είναι όλα εντάξει και καθαρά.

Με σεβασμό στις αντιρρήσεις από άλλες οικογένειες, είμαι ταυτόχρονα απολύτως σίγουρος πως αν η συναυλία βοηθήσει σε κάποια πιθανή δικαίωση, θα δικαιωθούν κι εκείνοι και όλη η μελλοντική κοινωνία, που δικαιούται και ασφάλεια και λογοδοσία.

Σε τελευταία ανάλυση, λοιπόν, πηγαίνω στη συναυλία και για το δικό μου το παιδί. Τα υπόλοιπα εκεί».

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Στηρίζω τον δύσκολο αγώνα των οικογενειών για δικαιοσύνη

Εν τω μεταξύ και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου σε ανάρτησή του ξεκαθάρισε ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη» στους διοργανωτές και παρά το γεγονός ότι έχει «απομακρυνθεί από τα συναυλιακά δρώμενα» θα τραγουδήσει στη συναυλία στο Παναθηναϊκό Στάδιο έχοντας δώσει τον λόγο του για τη συμμετοχή του, σε συγγενείς θυμάτων με σκοπό τη «στήριξη του δύσκολου αγώνα τους για δικαιοσύνη».

«Θα είμαι εκεί και θα τους στηρίξω» σημειώνει σχετικά προσθέτοντας ότι «τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη-το γεγονός είναι πολύ φορτισμένο για να έχει κανείς αμφιβολίες- και θα συνεχίζω να τους στηρίζω είτε είναι όλοι μαζί, είτε μείνει έστω και μια μόνο οικογένεια. Είτε στο Καλλιμάρμαρο είτε οπουδήποτε αλλού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στα Τέμπη, αντέδρασε στην πραγματοποίηση της συναυλίας με αντίτιμο των 15 ευρώ γράφοντας: «Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15€» με την Μαρία Καρυστιανού να απαντά ότι όλα γίνονται νόμιμα και με στόχο να υποστηριχθούν οικονομικά οι νομικές διεκδικήσεις όσων συγγενών θυμάτων έχουν προσφύγει δικαστικά στο εξωτερικό.