Latest News

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Χουάν Κάρλος: Νέο σκάνδαλο για τον πρώην βασιλιά - Ο στρατός βιντεοσκοπούσε τις εξωσυζυγικές σχέσεις του - Σε σοκ το παλάτι

 


Το ολλανδικό περιοδικό «Privé» αποκάλυψε «πικάντικες» φωτογραφίες του πρώην Ισπανού βασιλιά Χουάν Κάρλος Α'  ενώ βρίσκεται στην αγκαλιά της τηλεοπτικής σταρ... Μπάρμπαρα Ρέι

Οι εικόνες φέρονται να τραβήχτηκαν στο σπίτι του Ρέι στις 22 Ιουνίου 1994, κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής στιγμής που τώρα έχει πυροδοτήσει εκτεταμένη διαμάχη. Αυτές οι φωτογραφίες, που πουλήθηκαν στον Τύπο από τον γιο της Ρέι, Άνχελ Κρίστο, έχουν αναζωπυρώσει συζητήσεις για την πολυτάραχη προσωπική ζωή του πρώην μονάρχη και τα διάφορα σκάνδαλα που τον βασάνιζαν για δεκαετίες.

Η Ρέι εξέφρασε τη σοκ και τη λύπη της για την κατάσταση, δηλώνοντας: «Δεν έχω λόγια. Αυτές οι φωτογραφίες είναι δικές μου. ανήκουν στην ιδιωτική μου ζωή. Θα χρησιμοποιήσω το σύστημα δικαιοσύνης για να προστατεύσω το απόρρητό μου», όπως αναφέρει το γαλλικό μέσο «Gala fr».

Σε δημόσια δήλωση, η Ρέι κατέστησε σαφές ότι ο Χουάν Κάρλος δεν τράβηξε τις επίμαχες φωτογραφίες, εκφράζοντας τη δυσπιστία ότι ο γιος της θα εκμεταλλευόταν τις ιδιωτικές τους στιγμές για οικονομικό όφελος.

Ο πρώην βασιλιάς, ωστόσο, επέλεξε να παραμείνει σιωπηλός ενόψει του νέου ελέγχου για το παρελθόν του, ιδιαίτερα καθώς αυτές οι εικόνες φημολογούνταν εδώ και καιρό ότι υπήρχαν σε μεγάλα ισπανικά γραφεία ΜΜΕ, αλλά δεν είχαν δημοσιευτεί ποτέ. Η επανεμφάνιση αυτών των φωτογραφιών υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη επιθυμία του κοινού να ασχολείται με προσωπικά σκάνδαλα του πρώην μονάρχη, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «la Sexta».

Η βασιλεία του Χουάν Κάρλος σημαδεύτηκε από πολλά σκάνδαλα που οδήγησαν τελικά στην παραίτησή του το 2014 υπέρ του γιου του Φελίπε VI. Η θητεία του περιελάμβανε διαβόητα περιστατικά όπως οι υποτιθέμενες απιστίες του και οι υπερβολές στον τρόπο ζωής, ιδίως το αμφιλεγόμενο ταξίδι για σαφάρι το 2012 στη Μποτσουάνα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες κόστισε περίπου 30.000 ευρώ σε μια περίοδο σημαντικής οικονομικής δυσπραγίας στην Ισπανία.

Αυτό το ταξίδι προκάλεσε την οργή του κοινού, αμαυρώνοντας ακόμη περισσότερο την εικόνα του, ενώ στην όλη κακή εικόνα προστέθηκαν και οι κατηγορίες για κυνήγι ελεφάντων που ήρθαν στο φως εν μέσω ευρείας κριτικής για τις πολυτελείς δαπάνες του.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις που αφορούν την Ρέι απλώς προσθέτουν στις ήδη σημαντικές διαμάχες γύρω από τον Χουάν Κάρλος, ζωγραφίζοντας μια εικόνα ενός βασιλιά του οποίου η προσωπική ζωή έχει ελεγχθεί εδώ και καιρό. Ο Χουάν Κάρλος και η Ρέι φέρεται να ξεκίνησαν το κρυφό ειδύλλιό τους αφού συναντήθηκαν σε ένα πάρτι που οργάνωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Αντόλφο Σουάρες το 1975, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η σχέση τους φέρεται να διήρκεσε σχεδόν δύο δεκαετίες, χαρακτηριζόμενη από σχολαστικά οργανωμένες συναντήσεις που διευκολύνθηκαν από το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών της Ισπανίας (CNI) σε ενοικιαζόμενα σπίτια που εξασφάλιζαν την ιδιωτικότητα του ζευγαριού.

Η σχέση τους έληξε το 1994, όταν η Ρέι φέρεται να απείλησε ότι θα αποκαλύψει στοιχεία της σχέσης τους, συμπεριλαμβανομένων ηχογραφήσεων. Οι αναφορές δείχνουν ότι το CNI παρενέβη, χρησιμοποιώντας μυστικά κεφάλαια για να πληρώσει τη Ρέι εκατομμύρια για να εξασφαλίσει τη σιωπή της για τη σχέση τους, πρόσθεσε η «La Sexta».

Ο Alberto Sainz, πρώην διευθυντής του CNI, επιβεβαίωσε ότι αυτές οι πληρωμές σταμάτησαν υπό τον τότε πρωθυπουργό José Luis Rodríguez Zapatero, ο οποίος έκρινε την πρακτική μη βιώσιμη. Παρόλα αυτά, η Rey αρνείται σταθερά ότι έλαβε χρήματα σε αντάλλαγμα για τη σιωπή της, περιπλέκοντας την αφήγηση γύρω από τη σχέση τους.

Η ρομαντική ιστορία της Ρέι  εκτείνεται πέρα ​​από τη σχέση της με τον πρώην βασιλιά. Στη δεκαετία του 1970, συνδέθηκε περίφημα με τον Γάλλο ηθοποιό Alain Delon και το παρελθόν της περιλαμβάνει διάφορες υψηλού προφίλ σχέσεις με αξιόλογες προσωπικότητες όπως ο αστέρας του ποδοσφαίρου Carles Rexach και ο matador Paquirri.

Ο πρώην βασιλιάς αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τον θρόνο το 2014 εν μέσω ενός σύννεφου σκανδάλου.

Επιπλέον, έχει εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη με μία πρώην  ερωμένη, η οποία ισχυρίζεται ότι διέταξε Ισπανούς κατασκόπους να εισβάλουν στο σπίτι της ως μέρος μιας εκστρατείας παρενόχλησης.

Παρά αυτές τις διαμάχες, με όλες τις έρευνες να έχουν πλέον παρέλθει ή να έχουν απορριφθεί, ο Χουάν Κάρλος φέρεται να πιστεύει ότι μόνο ένα εμπόδιο βρίσκεται ανάμεσα σε αυτόν και την επιστροφή του στην Ισπανία.

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο «επίτιμος βασιλιάς» είναι πεπεισμένος ότι η σημερινή κυβέρνηση υπό την ηγεσία των Σοσιαλιστών εμποδίζει την επιστροφή του στην πατρίδα του. Σε περίπτωση που το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές, ο Χουάν Κάρλος φέρεται να σχεδιάζει να μαζέψει την κατοικία του στο Άμπου Ντάμπι και να επιστρέψει στο Παλάτι Ζαρζουέλα.

Αν και πολλοί μεγαλύτεροι Ισπανοί θυμούνται με αγάπη τη βασιλεία του Χουάν Κάρλος, δεν είναι όλοι πρόθυμοι να δουν τον πρώην βασιλιά να επιστρέφει. Ο γιος του, ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ’, έχει εργαστεί σκληρά για να αποστασιοποιηθεί από τα σκάνδαλα του προκατόχου του, αποκηρύσσοντας την κληρονομιά του και είδε τον πατέρα του μόνο μία φορά από τότε που πήγε στην εξορία.