Latest News

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Ηλίας Κασιδιάρης: Κατέθεσε νέο αίτημα αποφυλάκισης - Αρνητική η εισαγγελική πρόταση

 


Την αποφυλάκισή του με όρους ζητά ξανά ο Ηλίας Κασιδιάρης, με αίτημα που έχει υποβάλει ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών... Λαμίας.

Όπως υποστηρίζει ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσή Αυγήέχει εκτίσει από τον περασμένο Φεβρουάριο τα 3/5 της ποινής που του επέβαλε το πρωτόδικο δικαστήριο, οπότε μπορεί να αποφυλακιστεί με όρους.

Η εισαγγελική πρόταση είναι απορριπτική του αιτήματος για έξοδο του Ηλία Κασιδιάρη από τη φυλακή.

«Ο κύριος Κασιδιάρης έχει ολοκληρώσει την κράτηση του από τον Φεβρουάριο. Αυτά που συμβαίνουν είμαι αδιανόητα και πρωτάκουστα στα ποινικά χρονικά της χώρας. Είναι ένας πρωτόδικα καταδικασμένος οποίος έχει ολοκληρώσει την ποινή του εδώ και 9 μήνες και παρ’ όλα αυτά δεν αποφυλακίζεται. Έχουμε πραγματοποιήσει δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης, αναμένουμε την απόφαση του συμβουλίου, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε, οποιοδήποτε επιχείρημα περί ύπαρξης δίκης σε δεύτερο βαθμό δεν μπορεί να μεταφέρεται σε ένα συμβούλιο υφ’ όρων απολύσεως», δήλωσε η συνήγορός του Βάσω Πανταζή.

Μάλιστα, έκανε λόγο για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου σημειώνοντας ότι «έχουμε απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ταυτόχρονα αναμένουμε την απάντηση του δικαστικού συμβουλίου εντός των επόμενων ημερών».

Να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος είναι εκτός φυλακής καθώς τού έχει χορηγηθεί επταήμερη άδεια (!), βρέθηκε σήμερα (16/10) στα δικαστήρια καθώς επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση της εξαπάτησης των εκλογέων το 2023, όπου είναι κατηγορούμενος μαζί με τους έντεκα βουλευτών που εξελέγησαν με τους «Σπαρτιάτες».