Latest News

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Αδιανόητο λάθος: Έστειλαν συρμό του Προαστιακού σε γραμμή του Μετρό

 Χωρίς τέλος είναι τα προβλήματα ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να αποφεύγονται νέα «Τέμπη» την τελευταία στιγμή.

Μετά το συμβάν στους Αγίους Αναργύρους, σήμερα (17/10) έρχεται στο φως της δημοσιότητας ακόμα ένα ανησυχητικό περιστατικό.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτώνσυρμός του Προαστιακού έλαβε εντολή στη Δουκίσσης Πλακεντίας να μπει σε… λάθος γραμμή και συγκεκριμένα του Μετρό.

Ο μηχανοδηγός στο τρένο αντιλήφθηκε πως έγινε λάθος και προσπάθησε μάταια να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

Ευτυχώς, ο μηχανοδηγός πήρε μία απόφαση που φαίνεται να έσωσε την κατάσταση, αφού ελάττωσε αισθητά την ταχύτητα του Προαστιακού προκειμένου η τηλεδιοίκηση να «πιάσει» το λάθος

Εν τέλει, η τηλεδιοίκηση το «έπιασε» με αποτέλεσμα ο μηχανοδηγός να κάνει οπισθοπορία για 300 μέτρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε περίπτωση μη αντίληψης του λάθους, αν έμπαινε ο συρμός μέσα στη σήραγγα του Μετρό θα σφήνωνε με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τερεζάκης: «Έγινε 500 μέτρα από τη σήραγγα»

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης επιβεβαίωσε το περιστατικό, μιλώντας στον realfm και τον Νίκο Στραβελάκη.

«Το γεγονός συνέβη» είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Τερεζάκης. Οπως επισήμανε, το περιστατικό έγινε 500 μέτρα πριν ξεκινήσει η σήραγγα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ είπε πως ήταν λάθος του σταθμάρχη, ο οποίος και έχει τεθεί εκτός υπηρεσίας, ενώ ανέφερε ακόμα ότι ο μηχανοδηγός παραβίασε δύο φωτοσήματα, τα οποία του έλεγαν ότι μπαίνει σε γραμμή του Μετρό.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να μπει μέσα στη σήραγγα»

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού «Έλξης», Χρήστος Ζηραϊδόνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε και αυτός το περιστατικό εξηγώντας πως «υπήρξε λάθος χάραξη σε δρομολόγιο του προαστιακού».

«Ο μηχανοδηγός το αντιλήφθηκε έγκαιρα και δεν υπήρχε περίπτωση να μπει μέσα στη σήραγγα, δεν υπήρχε περίπτωση σε εκείνη τη γραμμή να έρθει συρμός του μετρό», πρόσθεσε σημειώνοντας πως, «σε εκείνο το σημείο οι γραμμές είναι τηλελεγχόμενες».

Τέλος εξήγησε ότι το τρένο έκανε οπισθοχώρηση για να μπορεί να γίνει πάλι χάραξη.